Целулит

Целулитът е проблем, който засяга много жени. В стремежа си към гладка кожа често се подлагаме на един куп специални диети, упражнения, масажи и продукти за локално приложение. Резултатите от тези методи обаче не са нито бързи, нито пък дълготрайни. В клиники Derma-Act третираме целулита в дълбочина и го елиминираме трайно, прилагайки комбинация от различни иновативни технологии.

Причини за появата на целулит

Целулитът е често срещано и съвсем безвредно състояние на кожата, при което се появяват лезии, неравности и вълни по бедрата, ханша, седалището и корема. В по-редки случаи може да се наблюдава и по гърдите и ръцете. Причината за образуването на целулит е задържане на течности и мазнини между кожата и подкожната тъкан. Когато тялото не успее да изгори локалната мазнина, тя се натрупва заедно с вода в различни части на тъканта, нараства по обем и притиска кръвоносните съдове. В най-тежката си форма целулитът създава вдлъбнатини по кожата – т. нар. „портокалова кора“.

Малко се знае какво точно причинява целулита. Със сигурност хормоналните фактори играят важна роля в развитието му, както и наследствеността. Повечето жени развиват форма на целулит след пубертета. Други фактори са стареене, заседнал начин на живот, бременност и повишено тегло (въпреки, че целулит може да се наблюдава и при слаби и здрави хора).

Процедури

BTL EMTONE®

комбинация от монополярна радиочестота и фокусирани акустични вълни

TempSure®

неинванзивна апаратна процедура с монополярна радиочестота

Maximus

комбинация от триполярна радиочестота и динамично мускулно съкращение

Антицелулитна мезотерапия

Лимфен дренаж

BTL EMTONE®

BTL EMTONE® е единственият уред, който въздейства едновременно и директно върху петте причини за поява на целулит:

  • Уголемени мастни депа
  • Увредени колагенови влакна
  • Липса на еластичност на кожата
  • Нарушено кръвоснабдяване
  • Натрупване на метаболитни отпадъци

Системата комбинира монополярна радиочестота и фокусирани акустични вълни, което води до преизграждането и възстановяването на засегнатите тъкани. В резултат кожата става по-еластична, по-гладка и по-равна.

BTL EMTONE® е процедура, подходяща за всеки, който търси ефективно решение за намаляването на целулита и цялостно подобряване на вида на кожата. Терапията няма възрастови или сезонни ограничения и дава резултат върху всяка зона, в която е налице портокалова кожа.
Процедурата е безболезнена. Усеща се леко загравяне в третираната зона, което често е сравнявано с горещ масаж. Броят на процедурите е индивидуален и следва да бъде обсъден предварително със специалист. По протокол се препоръчват между 4 и 8 процедури, реализирани през една седмица.

 

TempSure®

TempSure® е уред, с който може да се третират корем, ръце, бедра, паласки и седалище. Апаратът загрява равномерно тъканите в дълбочина, като намалява целулита и мастните образувания в конкретната зона, стяга кожата и подобрява нейната текстура. Специално разработената програма Therapeutic Logic Control показва кога тъканта е достигнала нужните 39 градуса и от този момент нататък започва отброяването на терапевтичните 5 минути за всяка зона.

Процедурата е безболезнена и в повечето случаи са необходими между 3 и 6 сесии през 7-10 дни, а след това – поддържаща терапия веднъж месечно. Може да се прилага през цялата година и няма възстановителен период. В първите 24 часа след процедурата е редно да се избягват сауни, парни бани, загряващи процедури и тренировки. За мексимален ефект се препоръчва ежедневно приемане на голямо количество вода, редовен спорт и спазване на хранителен режим.

Maximus

Maximus е апарат, който използва триполярна радиочестота. Тя загрява тъканите в дълбочина – дерма и хиподерма. Терапията с Maximus е подходяща за всеки тип кожа. Има три накрайника, специално предназначени за различни части от тялото. Накрайникът за лице стимулира образуването на колаген и еластин чрез загряване на тъканите, като видимо намалява бръчките и стяга кожата. Процедурата отнема около час за цяло лице. Действието при тялото е свиване на клетките на мастната тъкан, оформяне, стягане на кожата и намаляване на целулита. Нужни са около 30 минути за всяка зона.

Апаратът разполага и с DMA (Dynamic Muscle Activation), която таргетира различни слоеве на мускула с електрически ток с периоди на стимулация и релаксация. Може да се променя и регулира силата, продължителността и броя на контракциите. По този начин се повишава плътността на мускулите и чрез тяхното съкращение се дренира лимфата.

Процедурата се извършва на всеки 7 дни, като за максимален ефект обикновено са необходими между 6 и 8 терапии. След това се преминава на поддържащи процедури ­– по една месечно.

Антицелулитна мезотерапия

Антицелулитната мезотерапия се извършва с индиректен липолизиращ разтвор, който съдържа неомрежена хиалуронова киселина, антиоксиданти, Л-карнитин, кофеин, микроелементи, сапонини и флавноиди. Инжектирането на тези съставки в кожата води до изглаждане на неравностите по повърхността на кожата в следствие на целулит, като намалява обема на локалните мастни натрупвания в зоната.

Терапията се прилага на 10-14 дни, като са нужни 4-6 процедури. Курсът може да бъде повторен 1-3 пъти годишно в зависимост от постигнатите резултати.
След тази процедура се препоръчва да се избягват екстремни температури, сауна/парна баня, директно излагане на слънчева светлина или UV.

BTL Lymphastim

BTL Lymphastim е уред за лимфен дренаж. Процедурата стимулира движението на лимфата, като по този начин се подпомага поддържането на баланса на течностите в тялото и отстраняването на вредните микроорганизми и бактерии, попаднали в него. Има ревитализиращ ефект върху кожата – тя е гладка и подмладена само след няколко процедури. Спомага още за отделяне на натрупаните токсини и в борбата с целулита, като стимулира кръвообращението.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Апаратните антицелулитни терапии са неинвазивни и нямат възстановителен период. Веднага след процедура е възможно да се наблюдава леко зачервяване в третираната зона, но като изключим това ­– няма причина да не се върнете към нормалното си ежедневие без притеснения от странични реакции.
Целулитът е много по-често срещан при жените, отколкото при мъжете, поради различията в начина, по който мазнините, мускулите и съединителната тъкан се разпределят в кожата на двата пола.
Всичко, което съдържа захар. Пържени, преработени храни, наситени мазнини и въглехидрати.
Като превантивна мярка или след лечение на целулит, трябва да следвате някои хранителни съвети. Например в ежедневната си диета трябва да включите храни, богати на витамини B6, D, C, селен, калий, йод и разбира се да намалите солта, тъй като тя спомага за задържането на течности – ключов фактор за развитието на целулит.

За кого е подходящ Tempsure?
Tempsure e подходящ за всеки, без значение от възраст и пол. Той е ефикасен при всички видове целулит, свива мастните клетки и стяга кожата.

Кои зони може да се третират?
Всяка една избрана част от тялото – бедра, ръце, корем, задни части, паласки.

Има ли възстановителен период?
Може да има леко зачервяване в зоната след процедурата, което минава до няколко часа.

С кои процедури може да се комбинира?
Може да се комбинира с BTL Lymphastim, BTL Emtone, SculpSure, криолиполиза и мезотерапия за целулит.

Колко време продължава?
Времетраенето на процедурата зависи от третираната зона. Приблизителното време за извършване на терапията е около 20-40мин.

Боли ли?
Процедурата е безболезнена, приятна, релаксираща и загряваща, усеща се като лек масаж.

Колко процедури са необходими?
Броят на процедурите е индивидуален и следва да бъде обсъден предварително със специалист. По протокол се препоръчват между 3-6 процедури, ивършени през 7-10 дни. След това по една поддържаща процедура всеки месец.

За кого е подходящ Маximus?
Maximus e подходящ за всеки, без значение от възраст и пол. Той е ефикасен при всички видове целулит, свива мастните клетки и стяга кожата.

Кои зони може да се третират?
Всяка една избрана част от тялото – бедра, ръце, корем, задни части, паласки.

Как работи Maximus?
Маximus свивa клетките на мастната тъкан, оформя контура на тялото, стяга кожата и намаляване на целулита. Апаратът разполага и с DMA (Dynamic Muscle Activation) като се таргетират различни слоеве на мускула с електрически ток с периоди на стимулация и релаксация. Може да се променя и наглася силата, продължителността и броя на контракциите. По този начин се повишава плътността на мускулите и чрез тяхното съкращение се дренира лимфата.

Има ли възстановителен период?
Може да има леко зачервяване в зоната след процедурата, което минава до няколко часа.

С кои процедури може да се комбинира?
Може да се комбинира с BTL Lymphastim, BTL Emtone, SculpSure, криолиполиза и мезотерапия за целулит.

Колко време продължава?
Времетраенето на процедурата зависи от третираната зона. Приблизителното време за извършване на терапията е около 30-40мин.

Боли ли?
Процедурата е безболезнена, приятна, релаксираща и загряваща, усеща се като лек масаж.

Колко процедури са необходими?
Броят на процедурите е индивидуален и следва да бъде обсъден предварително със специалист. По протокол се препоръчват между 6 - 8 процедури, през 7 – 10 дни. След това по една поддържаща процедура всеки месец.

Преди и След