Защо е важно да почистваме кожата си?

Почистването е най-важната процедура в грижата за кожата на лицето. Правилното почистване помага да се премахне горният рогов слой и кожата да се освободи от мъртвите клетки. През определен период от време е добре лицето да бъде почиствано мануално от подкожните натрупвания на мастен себум, а при мазна кожа е подходящо да се използва специализирана козметика, която да неутрализира мастния себум и да поддържа кожата чиста.

Почистване при суха кожа
Сухата кожа на лицето е склонна към изсушаване и обикновено се усеща леко груба и опъната в някои области. При нея е важно продуктите да бъдат обогатени с хидратиращи съставки като глицерин, които спомагат за укрепване на способността на кожата да задържа вода.

Грижа за кожата при деца и тийнейджъри
Грижата за кожата при тийнейджърите е изключително важна. Използването на гореща или студена вода води до повишено производство на мастен себум, а това задълбочава проблема с мазната кожа. Препоръчително е при деца и тийнейджъри козметиката да съдържа антибактерални вещества и да бъде с лека текстура.

Грижа за мъжката кожа
Мъжката кожа се отличава с високото производство на мастен себум, поради по-високото ниво на тестостерон. Кожата трябва да бъде почиствана от мъртвите клетки, тъй като това може да доведе до поява на пъпки. Освен това, кожата при мъжете има тенденцията да се омазнява. За да се предотврати лъщящият вид, е необходимо да се използват измивни гелове. По-широките пори и силното окосмяване по лицето също допринасят за замърсяването на кожата, затова редовното почистване е изключително важно.

Грижа за женската кожа
По време на менопауза или бременност често се появява хормонален дисбаланс, който повишава активността на мастните жлези. В такива случай е добре да избягвате продукти, които дехидратират кожата, тъй като предизвикват свиване на най-горния слой клетки и по този начин не им позволяват да „дишат”.
Всяка жена знае, че от кожата трябва да се премахват  токсините, причиняващи запушвания, комедони и милиуми. За тази цел има различни терапии и процедури, като:
 

Почистваща / лифтинг терапия за лице с Pro-Facial
– Аква пилинг
– Аква пилинг + ултразвук и радиочестотен лифтинг

Козметични терапии за лице с BABOR Cosmetics
– Хидратираща терапия с ултразвук
– Радиочестотен лифтинг
– Purity Cellular c вапозон
– Purity Cellular без вапозон
– Repair Cellular
– Neuro Sensitive Cellular
– Кислородна терапия
– REVERSIVE treatment set
– Сребърна лифтинг терапия