Ултразвукова липосукция Vaser Lipo

Какво е Vaser Lipo?

Vaser Lipo е съвременна процедура за липосукция, при която се използва ултразвукова технология за разграждане на мастните клетки в тялото, като така максимално се щадят околните клетки и тъкани.

В резултат се постига прецизно премахване на мастните излишъци, като се дава възможност за много по-добро моделиране на тялото.

В Derma-Act Vaser Lipo се извършва от д-р Александрос Лафчис.

Д-р Лафчис е част от екипа на клиника Derma-Act от създаването ѝ, и практикуващ хирург във ВиА Медика. Завършва Медицински университет в София през 2006 г. В периода 2008 – 2014 г. работи в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД.
През 2014 г. завършва специализация по пластична хирургия и от тогава до сега е асистент в Клиника по изгаряния и пластична хирургия на възрастни пациенти към УМБАЛСМ „Пирогов“.
Член е на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, Българското хирургическо дружество, Eвропейската асоциация по изгаряне (EBA) и редица международни асоциации. Можете да прочетете още информация за д-р Лафчис на сайта му  ТУК.

Как работи Vaser Lipo?

VASER (Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance) е ултразвукова технология, използвана за разграждане на мастните клетки чрез изпращане на ултразвукови честотни вълни към определена зона. Ултразвуковите вълни, излъчвани от апарата, втечняват мастните клетки, като след това се прилагат липосукционни техники за премахването им.

Какви са разликите между традиционната липосукция и Vaser Lipo?

При Vaser Lipo, за разлика от традиционните методи за липосукция, е минимизирано увреждането на околни тъкани. Това се дължи на ултразвуковите вълни, които втечняват мазнините и оптимизират тяхното премахване. Този подход увеличава прецизността на процедурата и ги прави по-лесни за отстраняване.

Специалното таргетиране на мастни клетки води и до по-прецизен краен резултат, тъй като по време на процедурата хирургът е в състояние да подчертае определени мускули.

За кого е подходяща процедурата?

Vaser Lipo е процедура, подходяща както за мъже, така и за жени, които искат да постигнат релеф на тялото, а не да отслабнат.  Процедурата цели да се премахнат тези мастни натрупвания, които не се повлияват от диети и спорт.

Препоръчително е пациентите, които обмислят загуба на килограми, да изчакат до постигане на желаното от тях тегло, преди да се подложат на тази процедура.

В кои зони се прилага Vaser Lipo?

Vaser Lipo може да се прилага върху следните зони – корем, паласки, бедра, глезени, прасци, колене, ръце, подмишници, шия, седалище.

Как протича процедурата Vaser Lipo?

Самата процедура се извършва в операционна зала, от обучен колектив специалисти. Прилага се пълна упойка. В началото на процедурата се поставя тънка сонда в мастната тъкан, с цел инжектиране на специално приготвен разтвор. Разтворът от една страна „разрежда“ мастната тъкан, а от друга действа като среда, в която ултразвукът таргетира единствено мастните клетки.

След инжектиране на разтвора ултразвуковата сонда се вкарва в желаната област, дълбоко в мастната тъкан. Тя се движи през напоената с разтвора тъкан, като пластичният хирург контролира движенията и дълбочината ѝ. Това води до втечняване на мастните клетки.

След това с помощта на малка тръбичка (канюла) и вакуумна помпа хирургът деликатно ги „изсмуква“ (аспирира).

След процедурата?

Продължителността на възстановяването след процедурата зависи от обхвата на лечението. Повечето хора се връщат към нормалния си начин на живот след 7 до 14 дни.

Кога се забелязва крайният резултат?

Резултатите от Vaser Lipo са видими почти моментално, а крайният резултат – след около месец.

За да го поддържате, след операцията е желателно да водите здравословен начин на живот чрез режим на хранене и редовни упражнения.

Важно е да се подчертае, че Vaser Lipo не е процедура за отслабване. Целта ѝ е да подпомогне премахването на мастните клетки от тялото и да подчертае контура му.
 

Преди процедурата пациентът минава задължителен преглед и консултация с д-р Лафчис в Derma-act. Последващите изследвания, процедурата Vaser Lipo и възстановителните процедури се извършват в клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия ВиА – Медика. При нужда, в Derma-act можем да премахнем евентуални повърхностни белези в третираната зона след процедурата.


Запазете си час за консултация на телефони 02/ 450 80 80, 088 974 1417 или чрез официалната ни Facebook страница.