Трансплантация на коса с гарантирани резултати

Трансплантацията на коса е единственият начин за сгъстяване на косата с дълготраен резултат. Процедурата е подходяща при всички етапи на косопад, но е важно да се има предвид, че човек има ограничено количество коса на тила си и това трябва да бъде водещо при взимането на решения.

Mетодът FUE

Mетодът FUE (Follicular Unit Extraction – извличане на фоликуларни единици), познат и като метода “игла”, е златен стандарт в присаждането на коса. Процедурата е неинвазивна, не оставя белези и протичането ѝ обикновено минава без усложнения. Това прави трансплантацията на коса по метода FUE най-надеждния и търсен начин за третиране на перманентен косопад.

Трансплантацията на коса по метода FUE се извършва под местна упойка и има минимален възстановителен период. По време на процедурата хирургът присажда донорни космени фоликули (най-често от задната част на главата) посредством специални имплантни устройства. Способността на импланта да се адаптира спрямо зоната на поставяне гарантира естествения растеж на косата, с подходяща посока и ъгъл на растеж на косъма. Резултатите са перманентни, като новата коса обикновено започва да расте от 4 до 6 месеца след трансплантацията, а пълният ефект от присаждането се разгръща до 1 година от самата процедура.

Derma-Act гарантира резултатите на своите пациенти чрез серия от преброяване на космените фоликулите преди и след транцплантацията. За да гарантира обещания краен резултат Derma-Act Infinity разполага с FotoFinder. Програмата TrichoLAB дава възможност за подробна и точна диагностика на заболяванията на скалпа, както и цифрова трихоскопия. Броят на космените фоликули, които ще са необходими за възстановяване на плътността на косата може да бъде точно изчислен. FotoFinder Trichoscale Pro ни позволява да измерим точния процент на косопад при всеки пациент и да анализираме характеристиката на  алопецията. Той също така помага за изчисляване на космените фоликули след трансплантацията – тоест фоликулите, които са били присадени и израснали отново в изтънените участъци. Това ви дава сигурност за увеличения брой на фоликулите и че той е такъв, за какъвто сте платили. Ако има разминаване между обещания и крайния резултат след трансплантацията, напълно безплатно ще бъдат присадени допълнителните фоликули.

Как протича процедурата ?

При първото посещение преди трансплантацията чрез системата FotoFinder Trichovision® се правят серия от снимки на скалпа на пациента. Получава се информация за броя на космите на квадратен сантиметър, процента на израстваща и на падаща коса, броя на фоликуларните единици на квадратен сантиметър. Определят се количествените характеристики на фоликулите и разстоянието между тях. Fotofinder има специална функция за определяне дебелината на косъма.

След подробен анализ на получените данни, се преминава към извършването на трансплантацията. Пациентът се възвръща към нормалния си начин на живот и между 8-мия и 12-тия месец след процедурата се връща за преглед. Отново се правят същите серии от снимки с апарата FotoFinder и се извършва за нов анализ. Ако след това посещение има повече от 15% загубени трансплантирани фоликули, клиниката извършва реоперация напълно безплатно.