Вaгинaлно PRP подмладяване – Magellan ‘O’shot

Platelet Rich Plasma (PRP) е иновативно решение в модерната медицина, което подмладява и възстановява тъкани и клетки и ускорява оздравителния процес в човешкото тяло. PRP намира приложение в гинекологията, репродуктивната медицина, дерматологията, урологията и други клонове на медицината.

PRP включва използването на концентрирани тромбоцитни плазмени продукти, богати на био-активни протеини, които отделят растежни фактори, водещи до насърчаване и стимулация на възстановяването на тъкани.

Малко количество от собствената кръв на пациента се изтегля от вена непосредствено преди процедурата. Поставя се в специална центрофуга, която отделя тромбоцитите и плазмата от останалите елементи на кръвта. Полученото по този начин PRP се отделя в спринцовка и е готова да бъде поставена на необходимите места.

Предимствата на PRP терапията в естетичната гинекология

По-добър тонус на влaгaлищните мускули

По-гладка и свежа кожа на външните гeнитaлии

По-добро вaгинaлнo овлажняване

По-голяма възбуда при клитoрнa стимулация

Подобрение на симптомите при свръхактивен пикочен мехур или уринарна инконтиненция

По-чести и по-силни oргaзми

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Общата продължителност на процедурата е от 40 до 60 минути, като времетраенето е съобразено с максималния комфорт на пациента.
Не. Използва се локален анестетик за обезболяване и усещането е като при всяка инжекция.
При някои пациенти се наблюдава промяна няколко дни след процедурата,а при други - до 3-4 седмици.
Възстановяването на половия живот е индивидуално и зависи от това дали PRP е комбинирано с друга процедура, но обикновено е след 24 часа.
Въпреки че няма противопоказания, препоръчително е процедурата да се извършва в дните извън цикъла с цел по-добро визуализиране на анатомичните структури.
Ефектът от PRP продължава около 12 месеца. Преди процедурата е нужна индивидуална консултация с нашия гинеколог. Прегледът може да включва ехография и цитонамазка. На негова база се изготвя индивидуален план за извършване на процедура или комбинация от такива.