Терапия срещу акне и дерматит

Акнето е незаразно състояние на кожата, характеризиращо се с гнойни пъпки по лицето и пъпки по гърба, причинени от възпалени и инфектирани мастни жлези. Акнето обаче не засяга само кожата на човека, а и неговото качество на живот. Симптомите могат да са стресиращи и да доведат до проблеми със самочувствието.

Съществуват редица терапии срещу акне и в комбинация с нашите интравенозни терапии може да предотврати влошаването на състоянието на кожата и последващо увреждане, като например хиперпигментация и белези.

Основни съставки в терапията

Натриев бикарбонат

Използва се за повишаване pH на кръвта (алкализиране), понижаване на ненормално високи нива на киселинни субстанции в кръвта, повишаване pH на урината.

Биотин

Познат също като Вит. B7 e водоразтворим витамин (не се съхранява в тялото). Той принадлежи към есенциалните витамини, което означава, че тялото ни не може да го произвежда и ние трябва сами да се погрижим за неговия прием.
Биотин е наричан витамина на красотата, тъй като допринася за поддържане на нормалното състояние на косата и кожата. В допълнение допринася за метаболизма и производството на енергия- макронутриентен метаболизъм, нормалната функция на нервната система, поддържане на нормална психична функция. Биотинът спомага за синтез на мастни киселини, които активират реакциите важни за производството им.

Ползи:

 • Здраве за косата: биотинът често се свързва с повишен растеж на косата, като дефицитът му може да доведе до загубата ѝ.
 • Здраве за кожата: хората с недостиг на биотин могат да имат кожни проблеми изразяващи се в себореен дерматит, червени люспести кожни обриви, които се свързват с неговия ефект върху метаболизма на мазнини.
 • Намалява кръвната захар при хора с диабет тип 2

Цинк

Цинкът е микроелемент, който има жизненоважна роля за организма и е необходим за здрава имунна система. Играе важна роля при репликацията на ДНК. Основен е и за здравето на кожата и производството на протеини. В протеините, цинковите йони често са свързани във веригите на аминокиселини.
Основни процеси за които е необходим:

 • Имунна функция
 • Ензимни реакции
 • Синтез на протеини и на ДНК
 • Заздравяване на рани
 • Растеж и развитие

Цинкът е основен минерал, който тялото не произвежда самостоятелно и не може да складира.

Глутатион

Представлява основен ендогенен антиоксидант, естествено синтезиращ се в организма. Състои се от аминокиселините глицин, L-цистеин и L-глутамат. Произвежда се в черния дроб и нервните клетки в централната нервна система. Основната му роля е да предпазва тялото от свободни радикали, пероксиди и тежки метали.
Глутатионът взема важно участие в протеиновия синтез, чернодробната детоксикация, защитата и възстановяването на ДНК, трансфера на аминокиселини, активирането на ензимите и много други обменни процеси.
Недостигът на глутатион се асоциира с повишен риск от развитие на рак, диабет тип 2, хепатит, болестта на Паркинсон, хронични белодробни заболявания и др. Много изследвания откриват връзка и между ниските нива на глутатион в тялото и наднорменото тегло. Причината е, че при недостиг на този важен антиоксидант токсините се метаболизират в мастните тъкани, което води до затлъстяване.
Глутатионът се усвоява най- добре чрез интравенозна инфузия. Приет в таблетна форма се окислява бързо в стомашно-чревния тракт.

Основните здравни ползи, които глутатионът осигурява:

 • Противодейства на клетъчното стареене.
 • Укрепва имунитета и съдейства за правилното функциониране на дихателната система.
 • Проявява тонизиращи и намаляващи умората ефекти.
 • Съдейства за изграждането и възстановяването на тъканите.
 • Поддържа функцията на ендотелните клетки, отговорни за отпускането и свиването на кръвоносните съдове.
 • Понижава кръвното налягане при ендотелна дисфункция.
 • Подпомага преработката на мазнини от страна на черния дроб и жлъчния мехур.
 • Стимулира възстановяването на черния дроб при алкохолна чернодробна болест и неалкохолна мастна чернодробна болест.
 • Подобрява инсулиновата чувствителност и подпомага профилактиката и терапията на диабет.
 • Подпомага функциите на дебелото черво при улцерозен колит.
 • Поддържа когнитивните способности и проявява невропротективни свойства.
 • Допринася за облекчаване симптомите на кистозна фиброза – заболяване, характеризиращо се със свръх продукция на слуз, което засяга храносмилателната система, панкреаса и белодробната функция.

Витамин В6 

Водноразтворим витамин, в активната си форма участва като кофактор в над 100 ензимни реакции, главно имащи отношение към белтъчния метаболизъм, но също така и в метаболизма на въглехидратите и липидите. Витамин В6 участва в биосинтезата на невротрансмитери като по този начин има отношение към развитието на когнитивните функции (мисловни процеси, памет, внимание, концентрация и т.н.). Под термина витамин В6, всъщност, се означават шест вещества, които проявяват активността на витамина: пиридоксин (алкохол), пиридоксал (алдехид), пиридоксамин (съдържащ амино-група), 2,5’ – фосфатен естер и пиридоксал 5’- фосфатен (PLP) и пиридоксамин 5’- фосфатен (PMP) естер.

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и деколтето. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото.
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.
Клиника Derma-act