Тънки устни и дехидратация

Хиалуроновата киселина придава обем, премахва фините линии и освежава. Процедурите с хиалуронова киселина са едни от най-ефективните и неивазивни лечения в областта на естетичната дерматология. В клиники Derma-Act можем да възстановим гладкия и младежки вид на кожата ви още след първата процедура.

Какво представлява лечението с хиалуронова киселина?

Лечението с хиалуронова киселина е един от най-успешните неивазивни терапии против стареене. Прилага се основно върху лицето, а в някои случаи и върху тялото. Методът е безопасен и има за цел да запълни статичните бръчки (линиите, придобити в процеса на стареене), но също така е много ефективен и за възстановяване на изгубени обеми.
Предимствата на третиране с хиалуронова киселина

Безболезнено лечение

Без странични ефекти

Продължителност на резултата до 12 месеца

Сертифицирани дермални филъри

Как работи хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина има текстурата на еластичен и мек гел, който се инжектира лесно под кожата. Така се запълват областите на кожни депресии и бръчици, създадени поради нормалната загуба на обем с напредването на възрастта. Микросферите на хиалуроновата киселина се свързват помежду си и увеличават хидратацията. Това води до подобрена еластичност на кожата и по-свеж и младежки вид.

Области на приложение на хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е подходяща както за изглаждане и премахване на бръчки, така и за създаване на обем в зоните, които са го изгубили, или се нуждаят от укрепване. По-конкретно, хиалуроновата киселина е подходяща за:

 • Увеличете обема на устните
 • Уголемяване на брадичката и корекция на контура
 • Корекция на формата на носа с възможност за прилагане на неинвазивна ринопластика
 • Изглаждане на кожата от белези (акне)
 • Премахване на бръчки от ринопластика
 • Попълване на динамичните бръчки около устата и най-вече на горната устна познати още като “пушачески бръчки”
 • Приложение на 8-точков лифтинг
 • Повдигане и уголемяване на седалището

Хиалуронова киселина за лицето

Скули: Когато целта е да се дефинират скулите, се избира по-плътен филър, който се инжектира дълбоко в областта на скулите, както и в зоната на тъмните кръгове.

Брадичка: Хиалуроновата киселина, под формата на същия плътен филър, може да се постави и в областта на брадичката за възстановяване на загубата на обем и подобряване на контура и пропорциите на лицето.

Устни: Когато целта е да се увеличи обема на устните, се използва по-мек филър, който се инжектира повърхностно в устните. Устните стават кадифени с естествен младежки обем.

Кога става видим резултатът от процедурата с хиалуронова киселина?

Резултатите са видими веднага след процедурата. В повечето случаи една сесия е напълно достатъчна за постигане на перфектен резултат, рядко е необходима втора процедура.

Инструкции за грижа на кожата след процедура с хиалуронова киселина

През първите часове след третиране с хиалуронова киселина е желателно да държите лед върху мястото на инжектиране. Също така през следващите два дни е препоръчително да правите лек масаж в зоната на третиране на редовни интервали, както и да избягвате взимането на горещ душ, използването на сешоар и прякото излагане на слънце. Важно е през първите 24 часа след процедурата да не нанасяте грим върху третираната зона.

Често Задавани Въпроси

Преди процедурата се поставя местна упойка под формата на крем, която престоява около 15-20 минути и нямалява неприятните усещания до минимум.
Не, веднага след сесията можете да се върнете към ежедневните си дейности.
Няма сериозни странични ефекти. Може да се появи лека кожна реакция под формата на зачервяване, подуване, сърбеж или синина на мястото на инжектиране, но подобни странични ефекти се проявяват само при 20% от пациентите и продължават максимум 2 до 3 дни.
Хиалуроновата киселина е веществото, което задържа влагата в тялото. Съдържа се главно в кожата (но не само), където придържа клетките. С напредването на възрастта хиалуроновата киселина в тялото намалява, което води до загуба в обема, хидратацията и еластичността на кожата. На 60-годишна възраст например в тялото могат да бъдат открити само 10% от първоначалното ниво на хиалуронова киселина. Химически хиалуроновата киселина е верига от захарни молекули, която има свойството да свързва с вода и се произвежда чрез процес, наречен био ферментация. В борбата със стареенето, хиалуроновата киселина се използва срещу бръчки, защото може да свърже повече от 1000 пъти теглото си във вода и по този начин помага за възстановяване на изгубения обем.
Хиалуроновата киселина е подходяща за изглаждане на бръчки в назолабиалната област, марионетните линии, за коригиране на тъмни кръгове. Освен това се използва за увеличаване на обема на устните, подмладяване на кожата на шията и оформяне на овала на лицето. Хиалуроновата киселина може да се комбинира и с други козметични процедури за подмладяване и стягане на кожата.
Ботулиновият токсин е течен протеин, който се използва за отпускане на определени мускули, които допринасят за образуването на бръчки (динамични бръчки, образувани от мимиките на лицето). Веществото се инжектира директно в мускула и ефектът продължава от 4 до 6 месеца. Хиалуроновата киселина е естествено гелообразно вещество, което се инжектира в или под кожата. Благодарение на способността си да свързва водата, увеличава обема на тъканта и по този начин намалява бръчките, появили си в резултат от стареене и изглажда кожата.

Ако някое от изброените по-долу се отнася за вас, трябва да избягвате приложението на хиалуронова киселина. Обсъдете това с вашият дерматолог при попълване на медицинският ви картон.

 • Вие сте под 21 години
 • Бременност
 • Кърмене
 • Алергия към хиалуронова киселина
 • Химиотерапия през последните 12 месеца
 • Прием на лекарства за съсирване на кръвта (напр. аспирин, ибупрофен, диклофенак)
 • Остри инфекциозни заболявания (напр. грип, херпес)
 • Автоимунно заболяване
 • Известни нарушения при заздравяването на рани, склонност към хипертрофични белези
 • Повишена склонност към кървене и хематологични заболявания
В първия ден след процедурата ще има подуване на устните, което ще намалее значително след 1-2 дни, преди да изчезне напълно. Следвайте инструкциите за грижа, дадени ви от вашия лекар след приключване на процедурата.
За да бъде резултатът от процедурата естествен, използваният материал трябва да бъде сертифициран и дерматологът или пластичният хирург, който извършва процедурата, трябва да е със значителен опит в прилагането на дермални филъри. В клиники Derma-Act тези условия са на лице и можете да бъдете сигурни, че процедурата е напълно безопасна и постигнатият резултат ще бъде естествен.

Преди и След