Тъмни кръгове, торбички и отпусната кожа в околоочния контур

При наличието на тъмни кръгове и торбички под очите изглеждаме уморени, болни или по-възрастни отколкото сме. Екипът от опитни дерматолози в клиники Derma-Act може да реши този проблем с помощта на иновативни методи, напълно безопасно и ефективно, и без хирургична намеса.

Kакво представляват тъмните кръгове под очите?

Тъмните кръгове представляват по-тъмен тен на кожата в зоната под очите, а понякога и на горните клепачи. Кожата там е значително по-тънка и кръвоносните съдове прозират и й придават виолетов оттенък. Тъмните кръгове са значително по-изразени при хората с по-светла кожа или хлътнали очи.

Близо 50% от жените страдат от тъмни кръгове под очите, нареждайки този проблем в топ 5 на нежелани кожни несъвършенства. Тъмните кръгове са нещо различно от торбичките под очите. Торбичките представляват подуване в областта на долните клепачи, което се причинява от отпускането на мазнините под очите или от задържането на течности.

Какви са причините за появата на тъмни кръгове под очите?

Често казваме, че липсата на достатъчно сън води до появата на тъмни кръгове. Има обаче още няколко причини, поради които хората страдат от този проблем. Тъмните кръгове могат да се дължат на наследствена предразположеност, да са свързани със затлъстяване, заболявания на ендокринните жлези, алергични проблеми или дерматит поради неправилна употреба на козметика.

Основните причини за поява на тъмни кръгове под очите са:

Стареене: Кожата около очите е много тънка. С възрастта еластинът и колагенът, необходими за поддържане на еластичността на кожата, намаляват. Така кожата става по-тънка и тъмните кръвоносни съдове под нея стават по-видими. Освен това загубата на колаген, съчетана със загубата на костна маса, също създават хлътнатини под очите. В резултат на това зоната, която някога е била пълна с обем, сега изглежда хлътнала и затъмнена.

Излагане на слънце: Когато е изложена на слънце, кожата произвежда повече меланин. Това важи особено много за зоната около очите.

Умора: Липсата на сън или прекомерната умора може да причини разширяване на кръвоносните съдове под очите, причинявайки потъмняване и тъмни кръгове.

Алергии: Алергиите предизвикват отделянето на хистамини, които са отговорни за натрупването на течност в областта около очите, появата на подуване и потъмняване на кръвоносните съдове.

Наследственност: Ако родителите ви имат тъмни кръгове под очите, много вероятно е вие да ги наследите.

Тютюнопушене: Пушенето ускорява стареенето, защото разгражда колагена и еластина. Ако сте пушач, тънката тъкан около очите ви се „заличава“ по-бързо. Това прави кръвоносните съдове под очите ви по-видими.

Диагностика на акне

Насоките за лечение на акне в клиника Derma-Act винаги са персонализирани. Преди да бъдат назначени на пациента, се извършва диагностика и анализ на кожата със системата VISIA® – уред за заснемане и графично представяне на състоянието на кожата. Подрастващите момичета се насърчават и към профилактичен гинекологичен преглед и при нужда допълнителни лабораторни изследвания.
Назначават се контролни прегледи и заснемане, за внимателно проследяване на ефективността на лечението. Терапията може да се коригира в зависимост от прогресията на заболяването.

Лечение

Вероятно знаете колко трудно се “заличават” тъмните кръгове и торбички под очите. До съвсем скоро тяхното третиране се считаше за непосилно, но към днешна дата това съвсем не е така. Специализираният медицински екип в клиники Derma-Act е в състояние да приложи съвременни методи, чрез които да се подмлади деликатната кожа под очите, придавайки ѝ свеж и сияен вид.

За третирането на тъмни кръгове, торбички и отпусната кожа в околоочната зона предлагаме комбинация от процедури за постигането на оптимален резултат. Планът за лечение може да включва различни методи за попълване с хиалуронови филъри, хидратация с мезотерапия и бустери, лифтинг с Plasma BT и стягане с радиочестотни лазери TempSure и Maximus.

Хиалуронови филъри

 • Неинвазивни;
 • Без възстановителен период;
 • Естествени резултати;
 • Напълно безопастни.

Филърите се използват за различни естетични корекции, като попълване на бръчки, уголемяване на устни, моделиране на белези, контуриране на лицето, оформяне на брадичка, коригиране на тъмни кръгове в околоочния контур, леки корекции на носа и др. Основният им компонент е хиалуронова киселина, която е естествена съставка на човешкото тяло. Предимствата на филър в зоната на очите са:

 • Дълбока хидратация;
 • Попълване на фини линии и бръчки;
 • Елиминиране на тъмни кръгове и отпусната кожа;
 • Възвръщане на обем.

Неоперативна блефаропластика с PLАSMA BT

 • Минимално инванзивна;
 • Бърз възстановителен период;
 • Без белези;
 • Напълно безопасна.

Plasma Beauty Technology (Plasma BT) осигурява нехирургично повдигане на горен и долен клепач и третира бръчиците в околоочния контур. Доскоро хирургичната блефаропластика беше единственият метод за отстраняване на излишната кожа на горния и стягане на долния клепач. Към момента обаче има нови революционни технологии в насока неоперативна блефаропластика, каквато е и процедурата с PLАSMA BT. Терапията действа локално, без да уврежда околните тъкани.

Чрез нехирургичната блефаропластика с Plasma BT се избягват всички рискове, свързани с традиционната хирургическа намеса – не се отстранява излишна кожа или мастна тъкан, не се модифицира орбикуларният мускул. Процедурата е по-бърза и безопасна от традиционната блефаропластика. Тя е добра възможност за пациенти, които не желаят да се подложат на класическа операция, а имат показания за лифтинг на клепачите. Освен това, за разлика от хирургичната блефаропластика, позволява извършване на допълнителни корекции след самата процедура.

RRS коктейли мезотерапия

RRS препаратите са професионални мезотерапевтични коктейли, които посредством специално разработената си формула се борят ефективно с различни кожни проблеми. На практика тези висококачествени миксове стимулират дермиса и осигуряват идеалния хидро баланс, биоревитализирайки кожата. Освен че хидратират и обновяват структурата на кожата, те имат и мощен антиоксидантен ефект.

Формулата RRS® HA EYES е коктейл за инжекционна мезотерапия, специално разработен за кожата около очите. Тази терапия подобрява околоочния контур, запълва повърхностните бръчки около очите и е силно ефективен при тъмни кръгове и уморен вид.

SuneKOS 200 скинбустер

SuneKOS 200 е инжекционна терапия с патентована формула, съдържаща хиалуронова киселина и комбинация от шест аминокиселини, която ефективно защитава кожата от признаците на стареене, като стимулира синтез на колаген и еластин и възвръща естествената ѝ еластичност.

Процедурата е особено ефективна за намаляване на тъмни кръгове и торбички в зоната около очите. Подходяща е за областта на челото, врата, деколтето и ръцете.

Стягане с MAXIMUS & TEMPSURE

 • Неинвазивни;
 • Без възстановителен период;
 • Естествени резултати;
 • Напълно безопастни.

Maximus представлява неинвазивна апаратна процедура, която съчетава действието на триполярна радиочестота и динамично мускулно съкращение. Радиочестотната енергия загрява тъканите в дълбочина като по този начин стимулира производството на колаген и еластин, разтопява мастната тъкан и подобрява кръвообръщението. Електро-мускулната стимулация води до повишаване на мускулния тонус и подчертаване релефа на мускулатурата.
В областта на лицето резултатът е стягане на кожата, редукция на фините линии и бръчици, лифтиране на овала и общо подмладен вид.

TempSure е неинвазивна апаратна процедура, която работи чрез монополярна радиочестота. Тъканите се загряват равномерно в дълбочина, като по този начин се стимулира образуването на колаген и еластин, изглаждат се фини линии и бръчици.

Предимствата на третиране с Cutera excel V+

Впечатляващи резултати

Възможно е приложението, едновременно с лекарственото лечение

Безопасен

без странични ефекти

Подходящ за всеки тип кожа

дори през летния период

Без възстановителен период

не се налага прекъсване на ежедневния ритъм на работа

Комбинирани терапии

За ефективното лечение на акне, препоръчваме комбинирането на :

Терапия Cutera Cool view с Green Genesis в едно посещение:
Накрайникът Green Genesis има противовъзпалително действие, активира регулаторните механизми за функциониране на месните жлези, както и успокоява зачервяването и възпалителния процес.

Химичен пилинг
Химичните пилинги представляват обработване на кожата с цел видимо подобряване на тъканната структура, чрез приложение на различни ексфолиращи разтвори.
Easy Phytic Solution от SKIN TECH – предлага комбинация от активни киселини като, гликолова, млечна и бадемова киселини, съчетани с антиоксидантния ефект на фитиновата киселина.
PH Formula A.C. – специално създадени за коригиране на основните акнеични прояви като комедони, папули и пустули. Те са проектирани да действат срещу основните фактори, причиняващи акне – себорея, хиперкератинизация, микробна колонизация, възпаление.

Микродермабразио
Неинвазивна апаратна процедура, която използва механична ексфолиация с фини диамантени глави, абразивни кристали и вакуум за отстраняване на повърхностния епидермален слой на кожата.

Аква пилинг
Иновативна терапия за дълбоко почистване на лицето и регенериране на кожата чрез специално разработени серуми и контролиран вакуум.
Ексфолиращият серум се прилага при нормална, суха и чувствителна кожа. Съставът е разработен така, че да ексфолира, почиства в дълбочина и хидратира като отстранява мъртвите клетки и прави кожата гладка, мека и чиста.
Почистващият серум се прилага при мазна и акнеична кожа. Емулгиране и премахване на себума от мазната кожа, екстракция на комедони и терапия за черни точки.
Овлажняващият серум представлява инфилтрация на хидратиращи и активни съставки. Съдържа силно обогатени с растежни фактори вещества.

Медикаментозна локална и системна терапия се назначава след преглед с дерматолог.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

В повечето случаи тъмните кръгове под очите не са признак на сериозно заболяване. Те могат да бъдат причинение от дехидратация или нараняване (синини).
Промяната на някои навици в начина ви на живот може да помогне за предотвратяване или намаляване на образуването на тъмни кръгове под очите. Спете достатъчно, доколкото е възможно намалете стреса, откажете цигарите, намалете консумацията на алкохол. Носете слънчеви очила и слънцезащитен крем за да предпазите кожата около очите от вредните UV лъчи.
Клиники Derma-Act предлагат разнообразие от лазерни дерматологични и козметични процедури, предназначени за чувствителната зона около очите, които са напълно безопасни и супер ефективни. Нашият медицински екип има дългогодишен опит в лазерното лечение на нежеланите тъмни кръгове и бръчки около очите.
След лечението, вашият дерматолог ще разработи персонална програма за поддръжка на резултатите, която ефективно да предотврати появата на тъмни кръгове и торбички под очите.

Преди и След

Препоръчани