Стрии

Стриите са изключително често срещани – наблюдават се при 90% от бременните жени, 70% от тийнейджъри момичета и 40% от момчетата. Появяват се предимно по ръцете, бедрата, корема и гърдите след внезапно колебание на телесното тегло. Когато кожата се преразтегне, тя рязко губи своята еластичност, a на местата на опъване се наблюдават фисури и се появяват стрии.

Първоначално стриите имат червен или лилав оттенък, като с течение на времето избледняват и придобиват сребристо-бял цвят. Червените ивици са по-лесни за лечение, тъй като са ранен стадий на колагенова дисфункция в кожата. За разлика от тях, белите изискват по-голямо постоянство при третирането им. Ранната намеса при поява на стрии е водеща за по-ефективното им лечение. Независимо от това, дори в случаи на бели ивици, комбиниран подход при третирането им носи добри и дълготрайни резултати.

Третиране на червени стрии

Благодарение на колагена и еластина, присъстващи в кожата, тя има естествената способност да се разтяга. Но ако остане опъната за дълго време (например при бременност) колагенът и еластинът се разпадат и се появяват първо розови, а след това червени стрии, които с времето нарастват. В клиники за дерматология и естетика Derma-Act прилагаме комбинация от два безопасни и сертифицирани от FDA метода за третиране и премахване на червени стрии.

Лазерна система Palomar Max G™ + Magellan® PRP + Palomar 1540

Palomar Max G™ е система, базирана на принципа на IPL технологията – за оптимизирана пулсираща светлина. Докато традиционните лазери работят с една дължина на вълната, Palomar ICON MAXG ™ IPL работи, комбинирайки два диапазона на вълната – 500-670 nm и 870-1200 nm. Това позволява по-щателно загряване в третирания участък и съответно по-ефективно лечение.

Предимства на третиране и премахване на стрии с Palomar Max G™:

Неинванзивно

Безопасно

Безболезнено

Минимален възстановителен период

Подходящо за всеки тип кожа

Медицински доказана ефективност

Инжекционната процедура Magellan® PRP се прилага веднага след или между лазерните сесии за оптимизиране на резултатите от лечението на червени стрии. Методът Magellan® е напълно естествен процес на регенерация и обновяване на клетките, който се базира на инжектиране на собствена кръвна плазма в областта, където се намират червените ивици. Растежните фактори, освободени чрез процеса, стартират процес на ангиогенеза за подобряване на производството на колаген и еластин в наранения участък.

В сравнение с обикновената плазмотерапия, при процедурата Magellan® се получава до 10 хиляди пъти по-висока концентрация на тромбоцити, което я прави по-ефективна, а резултатите от нея – по-трайни.

Предимства на третиране на стрии с Magellan® PRP:

Подмладява, заздравява и регенерира

чрез активиране на образуването на нова тъкан

Изглажда и подобрява външния вид на стриите

посредством регенерация на клетките

Подобрява текстурата и тонуса на кожата

Без странични ефекти или алергични реакции

Третиране на бели стрии

Времето, необходимо за трансформирането на червени в бели стрии варира от няколко месеца до няколко години, в зависимост от спецификата на кожата на пациента. Те са по-трудни за третиране. Лечението им се определя от нашия дерматологичен екип в зависимост от техния размер, зоната, в която се намират, и типа кожа.

Лазерна система Palomar 1540 + Magellan® / Фракционирана радиочестотна терапия Morpheus 8 + Биостимулиращи филъри

Palomar Icon™ е фракциониращ неаблативен лазер. Това означава, че той не уврежда или изгаря повърхността на кожата, а действа в дълбочина. Накрайникът излъчва гъста решетка от микроколонки, която достига в дълбочината на дермата и предизвиква коагулация. Между колонките остават островчета нетретирана тъкан, от която започва правилното възстановяване на кожата и образуването на нови колагенови влакна.

Процедурата с фракционирана радиочестотна терапия Morpheus8 е минимално инвазивна, апаратът съчетава механичната стимулация на микронийдлинга и топлинното въздействие на радиочестотна енергия. В резултат кожата се стяга, подобрява се плътността и еластичността ѝ. Радиочестотните вълни са подходящи за третиране на оперативни белези, стрии и мазнини.
Резултатите са видими още след първата сесия. Въпреки това, тъй като стягането на кожата с Morpheus8 включва възстановяването на колагена във вътрешните слоеве на кожата, оптималните резултати от процедурата се наблюдават около 3 месеца след края на лечението.

Инжекционните нехиалуронови филъри осигуряват уплътняване на кожата и възстановяване на обема. Основната им съставка, калциев хидроксиапатит, е компонент на костите, зъбите и други тъкани, което ги прави напълно биосъвместими с отложено във времето бавно освобождаване, активиране на колагеногенезата и подобряване на качеството на кожата.

Инструкции за грижа преди и след процедурата

  • Един месец преди и след лечението не се излагайте на слънце, а когато това се налага използвайте слънцезащитен крем с висок защитен фактор.
  • Не правете кола маска или пилинг 3 седмици преди и след лечението.
  • Избягвайте тежките физически упражнения, както и посещенията на сауна или басейн след процедурата, докато зачервяването на кожата не отшуми.
  • Избягвайте взимането на горещ душ през първия ден след процедурата, както и търкането на третираното мястото, докато кожата не се успокои.
  • Не приемайте болкоуспокояващи, витамин Е и антикоагуланти поне 4 дни преди лечението.

Апаратура

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Често Задавани Въпроси

Основните причини за образуването на стрии са генетични фактори, високи нива на стероиди в организма, бременност, рязко наддаване на тегло, затлъстяване и др. Стриите изглеждат като белези и за ефективното им лечение обикновено трябва да се комбинират няколко различни метода. Колко ефективно е лечението зависи от областта, в която се появяват, размера и възрастта им (червени или бели).
Червените ивици са по-лесно лечими, защото са се образували по-скоро от белите и не изискват толкова различни методи за стимулиране на производството на еластин и колаген. Също така, броят на сесиите при лечението на червени стрии е значително по-малък. В резюме ¬– в зависимост от размера на стриите, цвета на кожата и реалистичните очаквания на всеки човек, се следва различен вид лечение за оптимален краен резултат.
Като цяло белите стрии се лекуват ефективно с комбинирани терапии, базирани на прилагането на фракционен лазер, Magellan® и биостимулиращ филър. При по-голямата част от нашите пациенти се наблюдава подобрение след серия от 6 сесии.

Преди и След