Разширени пори

Напоследък премахването на разширени пори с помощта на лазер стана широко разпространено и отнема толкова малко време, че се смята за процедура, която лесно може да се осъществи по време на обедната почивка. Но кое лазерно лечение е най-безопасно и най-подходящо за вашия случай? В клиники Derma-Act подхождаме към всеки пациент индивидуално и с внимание към неговите нужди и желания, за да изберем оптималния план за лечение.

Какво представляват рaзширените пори?

Порите са отворите на космените фоликули в кожата и служат за провождане на пот и токсини извън тялото. Разширените пори в областта на носа, бузите, челото и брадичката са по-често срещани, защото кожната тъкан в тези зони е по-мазна и по-бързо застаряваща. Те лесно мoгат да се запушат с мръсотия, мъртви клетки и себум, което пък води до възпаление.

Порите при мъжете като цяло са доста по-изразени, но такива се наблюдават и при жени с много мазна кожа или хормонални проблеми поради менструация, бременност или менопауза. Всъщност от менопаузата нататък проблемите, свързани с разширени пори при жените, се задълбочават.

Лечение на разширени пори

Пикосекунден лазер PicoSure®

Човек не може да избяга от своята генетична предопределеност, но в днешно време може да контролира фактора “наследственост” с помощта на съвременните технологии. При разширени пори PicoSure® лазер е един от най-ефективните и безопасни методи за справяне с проблема.

PicoSure® лазер е последно поколение лазерна технология, която успешно се справя с редица кожни заболявания, между които и разширени пори. Процедурата с PicoSure® е безболезнена и се счита за много по-ефективна в сравнение с други лазерни лечения поради краткото време необходимо за възстановяване след терапията, което се дължи на по-малката продължителност на прилагания импулс. Енергията, която PicoSure® изпраща към засегнатата област, разгражда меланоцитите, което води до възстановяване на пигментните увреждания, активиране на колагена и подобряване на текстурата на кожата. С навлизането на светлинния лазерен лъч под кожата се създават котролирани мини взривове, които образуват малки мехурчета. Това вкарва тялото във възстановителен режим, при който в тези мехурчета започва производството на колаген, което води до свиване на порите.

По-големият брой импулси, излъчвани от PicoSure®, водят до следните предимства:

Бърз и прецизен процес на лечение

Перманентни резултати

Кратък възстановителен срок

Без странични ефекти

Подходящ за всеки тип кожа

Безболезнена процедура

Лечението с PicoSure® продължава около 20 минути. Процедурата е безболезнена и без странични ефекти. Веднага след края на терапията кожата се зачервява като след излагане на слънце, което отшумява до 2-3 часа. Подобрението на порите, тена и текстурата на кожата, както и видимото заглаждане на фините бръчки се забелязва веднага след терапията с PicoSure®.

Няма сезонни ограничения за прилагане на PicoSure®. Лечението може да се прилага и през лятото.

Fractora (Микронидлинг с RF)
Fractora е едно от най-безопасните и ефективни лечения на разширени пори. При него чрез радиочестотна технология се предава топлинна енергия към кожата. Оттам микроиглите, които се намират върху накрайника на уреда, пренасят тази топлинна енергия към по-дълбоките тъканни слоеве, като така се активира производството на колаген и еластин. Колагенът свива порите, стяга кожата и я прави по-еластична. Лечението с Fractora няма странични ефекти и може лесно да се комбинира с мезотерапия или PRP терапия за по-добри резултати.
В зависимост от индивидуалната програма можете да очаквате между 1-3 процедури. Видими резултати има в рамките на няколки дни, а максимални – след около 3 седмици.

Лазерна система Palomar Icon™ 1540
Palomar Icon™ 1540 е фракциониращ неаблативен лазер. Това означава, че той не уврежда или изгаря повърхността на кожата, а действа в дълбочина. Накрайникът излъчва гъста решетка от микроколонки, която достига в дълбочината на дермата и предизвиква коагулация. Между колонките остават островчета нетретирана тъкан, от която започва правилното възстановяване на кожата и образуването на нови колагенови влакна.

По този начин размерът на порите намалява и текстурата и еластичността на кожата се подобрява.
Процедурата протича с малък дискомфорт и усещане за “боцкане“ и топлина. Веднага след нея кожата се зачервява и се появява лек оток. В следващите 24 до 48 часа тези симптоми постепенно отшумяват.

Препоръчително е интервалът между две терапии да бъде около месец. При всеки пациент броят процедури се определя индивидуално и в хода на третирането. Най-често добри резултати се постигат от 4 повторения.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

В много случаи хората с мазна кожа са предразположени към разширени пори. Но това е в сила и при хората с по-светла или червеникава кожа, тъй като те са склонни към кожни раздразнения. Като цяло продължителното излагането на слънце, вятър и студ влошава състоянието на порите.
Няма проблем, но е добре да се използва мицеларна или термална вода, не продукти като гел или пяна, тъй като те са по-агресивни за кожата и изсушават доста.
Предимството на PicoSure® е, че не причинява наранявания на кожата, което означава, че веднага след терапията може да се върнете към ежедневните си дейности. Възможно е да се появи зачервяване на лицето, което е временно и отшумява бързо.
Броят необходими сесии на лечение с PicoSure® е строго индивидуален при всеки отделен случай. По време на консултация с наш дерматолог се изготвя точен план на лечение за постигане на желаните резултати. Протоколът на лечението и неговата продължителност се определят след внимателен и задълбочен преглед на участъците с разширени пори.
На първо място, трябва да следвате стриктно инструкциите на вашия дерматолог. Отстранявайте старателно грима от лицето си всяка вечер. Почиствайте кожата си, без да я натоварвате с прекомерно измиване или триене. Също така, не забравяйте, че добрата хидратация подхранва кожата и създава защитна бариера срещу натрупването на излишен себум в порите.

Преди и След