Радиочестотен лифтинг TempSure

Радиочестотният лифтинг е сред предпочитаните неоперативни методи за подмладяване на кожата. Радиочестотна енергия (RF) стимулира производството на колаген, стяга кожата и намалява появата на фини линии и бръчки. За разлика от инвазивните хирургични методи, като лифтинг на лицето, RF лифтингът предлага безопасна, нехирургична алтернатива без необходимост от възстановителен период.

Как работи процедурата?

В клиника Derma-Act извършваме процедурата с иновативния уред TempSure на Американската компания CynoSure. Това, което отличава TempSure от други подобни уреди на пазара, е неговата най-съвременна технология Therapeutic Logic Control (TLC), която осигурява прецизно и контролирано доставяне на RF енергия до целевите зони, благодарение на което се увеличава ефективността на лечението, като същевременно минимизира дискомфорта.

TempSure доставя монополярна радиочестотна енергия в дълбоките слоеве на кожата. Тази енергия нежно загрява кожната тъкан, стимулирайки производството на нови колагенови и еластинови влакна, които са от съществено значение за поддържане на еластичността и стегнатостта на кожата. С течение на времето естественият възстановителен процес на тялото се задейства, подтиквайки производството на свежи колагенови и еластинови влакна, които допълнително подобряват стегнатостта и еластичността на кожата.

Освен това радиочестотната енергия насърчава лимфния дренаж и увеличава кръвообращението, което помага за елиминирането на токсините и подобрява доставката на хранителни вещества директно до клетките на кожата. Този холистичен подход при подмладяването помага за избистрянето на тена и забележимо намалява признаците на стареене.

Какво представлява TempSure?

Това е първата в света температурно контролирана RF платформа, която доставя 4.0 MHZ монополярна радиочестота (най-високата на пазара) и предлага 4 различни режима на работа:

TempSure Envi – за стягане кожата на лицето, изглаждане на фини линии и бръчки по лицето, изглаждане на фини линии и стягане на кожата в зоната около очите, активиране на нео колагенеза. Третират се зони като: лице, околоочен контур, шия, деколте.

TempSure Firm – за контуриране на тялото, намаляване на целулита, и стягане кожата на тялото. Третират се зони като: корем, ръце, седалище, бедра.

TempSure Vitalia – за радиочестотно вагинално подмладяване с цел подобряване на структурата и тъканите в областта на женските гениталии.

TempSure Surgical – за общо хирургични процедури, включително урологични, торакални, пластични, реконструктивни и гинекологични процедури, при които се извършва електрохирургична коагулация на тъканите.

Предимствата на радиочестотния лифтинг

Неинвазивен

За разлика от хирургичния лифтинг, RF лифтингът не изисква разрези или анестезия, което го прави по-безопасен и по-удобен вариант за тези, които търсят неоперативно подмладяване на лицето

Без възстановителен период

Не е необходим период на възстановяване, пациентите могат да възобновят ежедневните си дейности веднага след лечението, което прави RF лифтинга на лицето удобен избор за натоварен начин на живот

Персонализирано лечение

TempSure предлага различни по големина накрайници, които дават възможност за персонализиране на процедурите и избор на накрайника според големината на третираната зона

Дълготрайни резултати

Въпреки че индивидуалните резултати могат да варират, много пациенти наблюдават забележими подобрения в тена и текстурата на кожата за продължителен период от време, в комбинация с подходяща грижа за кожата.

Как протича процедурата?

Поставя се неутрализиращ пад преди началото на процедурата, в зона близка до третираната, който осигурява правилно протичане на монополярната радиочестотна енергия.

Зоната се почиства от грим и други продукти и се нанася прозрачен гел на водна основа.

При работа в различни зони по тялото, се определя работна площ с големина не по-голяма от 15х15см,за равномерно загряване на тъканите, без загуба на генерираната топлина.

След което с кръгови движения и лек натиск от страна на накрайника, се стартира загряване на зоната и отброяване на терапевтичните минути при достигане на зададената температура.

За кого е подходяща процедурата?

RF лифтингът е подходящ за хора, които търсят справяне с различни кожни проблеми, като:

  • Фини линии и бръчки
  • Отпусната кожа
  • Загуба на обем
  • Неравномерна текстура и тен

Независимо дали сте в 30-те и търсите да предотвратите преждевременното стареене, или сте на 50+ години и искате да подмладите зрялата кожа, RF лифтингът на лицето предлага безопасно и ефективно решение за постигане на по-гладка, стегната и по-млада кожа.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Процедурата е приятна, усеща се равномерно загряване. Веднага след процедурата кожата на повърхността може да е затоплена, леко зачервена и с минимален оток, които преминават в рамките на няколко часа.
Общият брой процедури се определя индивидуално след консултация със специалист в клиниката. В зоните на лицето процедурите се извършват през 3-4 седмици, като резултати може да очакваме след 1 месец от проведената процедура. В зоните на тялото процедурите могат да се извършват и на всеки 2 седмици.

Преди процедура е препоръчително да се приемат повече течности, които подобряват разпределението на радиочестотната енергия.
Процедурата е противопоказна за пациенти с пейсмейкър и/или други електронни устройства.
Преди началото на процедурата трябва да се свалят всички бижута от тялото.

Веднага след процедурата пациентите могат да се върнат към ежедневната си рутина и активности.
Като апаратна процедура за подмладяване TempSure се допълва много добре с инжекционни процедури като, ботокс и скинбустери, които ще предотвратят задълбочаването на съществуващите бръчки. Също така е препоръчително да се обърне внимание и на качеството на кожата от гледна точка на това дали има замърсявания, пигментации или белези. В този случай нашите специалисти могат да препоръчат козметични терапии за почистване на кожата или лазерни процедури като лазер Revivo или лазер Genesis за отстраняване на несъвършенствата.

Преди и След

Клиника Derma-act