Радиочестотен лифтинг с Morpheus8

Morpheus8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата, която обединява микронийдлинг с радиочестотна (RF) енергия. Той използва малки игли, за да достави радиочестотната енергия дълбоко в кожата, създавайки микронаранявания, които предизвикват естествения оздравителен отговор на тялото и насърчава производството на нов колаген и еластин, за  по-стегната и ремоделирана кожа.

Процедурата има широк спектър от ползи:

    • изглажда фини линии и бръчки;
    • стяга отпуснатата кожа
    • изглажда грубата или неравна текстура
    • лекува белези от акне
    • спомага за избледняването на стрии и дори намалява мазнините.

Може да се използва за всички тонове на кожата, което означава, че е безопасна опция за хора с по-тъмен цвят на кожата. Morpheus8 може да се използва навсякъде по тялото, най-вече е подходящ за лицето, челюстта и шията, включително коремната област, задните части, паласките и бедрата.

Как работи Morpheus8?

Morpheus8 съчетава микронийдлинг и радиочестотна енергия, използвайки игли за пробиване на кожата. Нарича се колаген-индукционна терапия, тъй като многократното пробиване на кожата причинява микротравми, които инициират каскада за възстановяване на производството на колаген в кожата.

Обхваща както дермата, така и епидермиса (долните и горните слоеве на кожата), така че се вижда дълбоко преустройство и възстановяване. Микронийдлингът (RF) доставя електрическа енергия, която причинява коагулация в тъканите, което означава, че има ексфолиация и ремоделиране на колагена, подобрявайки текстурата и тонуса на кожата, като в същото време я стяга.

Кожата ви продължава да се подобрява през следващите три месеца, тъй като кожните клетки се размножават и се развива нов колаген.

Как протича процедурата?

Започва се с покриване на зоната за третиране с обезболяващ крем, който престоява около 15-20 минути. Ако лекарят ви планира да използва по-висока настройка на устройството, може да се наложи употребата на локална анестезия.

Това, което отличава Morpheus8 от подобни устройства, е, че дълбочината на радиочестотната топлина, доставяна от нейните микроигли, може да бъде регулирана, за да достигне различни дълбочини на дермалните слоеве (напр. повърхностни, междинни, дълбоки), въз основа на вашите специфични проблеми с кожата.

След това накрайникът се поставя върху кожата, позволявайки на иглите да пробият под повърхността и да доставят радиочестотната енергия.

След процедурата

Наблюдава се зачервяване и лек оток, който изчезва за около 3 дни. Задължително се използват антибактериални и хидратиращи продукти. Препоръчват се продукти с растежни фактори, пептиди, витамин С, хиалуронова киселина и ретинол, както и ексфолиращи почистващи препарати и ензимни маски, за коричките, когато кожата ви заздравее. Също така се забранява излагането на слънце в следващите от 3 до 4 седмици. Задължително е използването на слънцезащитен крем с широк спектър SPF над 50, когато трябва да сте навън, за да избегнете хиперпигментация след процедурата. Слънцезащитен крем, съдържащ титанов диоксид и / или цинков оксид, ще бъде по-нежен към вашата кожа.

Вашият дерматолог ще ви предпише рутинна хидратираща грижа, която е подходяща за прилагане след процедурата.

Колко скоро ще забележите резултатите от Morpheus8?

Може да започнете да виждате ползите от Morpheus8 в рамките на няколко дни след първото лечение и известно стягане на кожата в рамките на три седмици. Новият колаген отнема време, за да се развие, така че пълните резултати ще бъдат очевидни около три месеца след последната ви сесия.

Общата продължителност на резултатите след процедурата траят около година. За поддържане на ефекта се препоръчва процедурата да се прилага веднъж годишно.

Кои са основните предимства на метода?

Процедурата е неинвазивна, бърза и относително безболезнена

Безопасна е за всички тонове на кожата

с минимален риск от изгаряне и хипо- или хиперпигментация;

Третира широк спектър от кожни проблеми

Може да се прилага върху всяка област на тялото

Апаратура

Често Задавани Въпроси

По време на процедурата може да почувствате лек натиск и дискомфорт, но обикновено не е болезнена, поради упойката под формата на крем, съдържащ лидокаин.

Процедурата отнема 15 до 60 минути, в зависимост от размера на третираната зона.

В зависимост от проблема, който се третира и параметрите, които се използват и за постигане на оптимални резултати, ще са необходими около три сесии с интервал от четири до шест седмици.

Около година. За поддържане на ефекта се препоръчва процедурата да се прилага веднъж годишно.

Противопоказанията включват активна инфекция, системен лупус, склонност към образуване на келоиди, активно акне и бременност. Не е желателно да се подлагате на процедурата, ако кърмите.

Преди и След

Препоръчани

Клиника Derma-act