Премахване на татуировки и перманентен грим

Премахването на татуировки не е лесна задача. За да бъде напълно заличен един татус сe изисква комбинация от най-доброто оборудване и отлично обучен дерматолог, който да извърши процедурата. В клиники Derma-Act сме в състояние да се справим и с най-упоритите татуировки с помощта на иновативната лазерна технология PicoSure® лазер, като ви гарантираме максимална ефективност и абсолютна безопасност.

Подготовка преди процедурата

  • Извършваме пълен дерматологичен преглед, по време на който оценяваме татуировката – възраст, цвят, качество на пигмента, както и спецификите на кожата на пациента.
  • Провеждаме подробен разпит на пациента за установяване на признаци за възможна алергична реакция, меланома или друга форма на рак на кожата, която може да се е развила под татуировката.
  • Подготвяме пациента за безопасна процедура.
Статистиката показва, че 50% от хората съжаляват, че са си направили татуировка, a 30% искат частичното или пълното им премахване по естетически, лични или професионални причини. В клиники Derma-Act премахването на татуси се извършва с PicoSure®, който само за няколко кратки сесии е в състояние да заличи прецизно всички цветове с изключение на белия. Механизмът на действие на PicoSure® се основава на усъвършенстваната пикосекундна технология, която излъчва енергия с изключително къси импулси, която разбива пигментните частици на фин прах и ги елиминира от кожата.
Предимства на премахването на татуировки с PicoSure®:

Прецизност на работа

Без странични ефекти и наранявания по кожата

Елиминира дори и най-малките следи от цвят

Бърз резултат

Сертифициран от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ)

След процедурата с PicoSure®

След премахване на татуировка с PicoSure® по кожата ви не остава и следа от пигментите на татуса – дори и при най-упоритите цветове, като синьо и оранжево. Същевременно тъканта остава защитена, без наранявания и белези по кожата.
Максималната ефективност на метода се постига, като топлинната енергия на лазерa прониква в зоната на татуировката, абсорбирайки напълно пигментите и преобразувайки се във фотоакустична вълна, която ги раздробява на микрочастици. И докато при по-стария тип лазери се създават мехурчета на повърхността на кожата, то при PicoSure® това неприятно явление е напълно избегнато и натрошеният пигмент се „издига“ в горните слоеве на кожата под формата на фин прах, който се елиминира от тялото по естествен начин.

Видове татуировки и приложение на PicoSure®

Едно от най-важните предимства на лазерът е, че има широк спектър на приложение благодарение на способността си да излъчва енергия с различни дължини на вълната. Така той действа различно при всеки индивидуален случай, в зависимост от цветовете на татуировката, вида и дълбочината на пигментите и типа кожа. За пълното премахване на една татуитовка са необходими меджу 4 и 10 процедури, с интервал от 4-8 седмици помежду им. Броят на посещенията зависи от:

Типа кожа: по-тъмната кожа се нуждае от повече процедури.
Цветове на татуировката: Монохромните и особено черните татуировки изискват по-малко процедури в сравнение с многоцветните.
Анатомична област: зони с по-добро кръвообращение, като шията и главата, изискват по-малко процедури от крайниците, като пръстите или ръцете.
Количество пигмент: плътността на пигмента, както и видът на татуировката (дали е професионална или любителска) също влияят на броя процедури необходими за премахване на татуса.
Татуировка с наслагване: Ако татуировката е направена върху друга, вече съществуваща такава, са необходими повече процедури за премахването ѝ.
Наличие на белези: ако има белези в зоната на татуировката, първо се лекуват те, а след това се пристъпва към отстраняване на самата татуировка.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Времето, необходимо за всяка процедура зависи от размера и цветовете на татуировката. Например, многоцветните татуировки изискват редуване на различни дължини на вълната на лазера. Средната продължителност на процедурата за премахване на малка до средно-голяма черна татуировка е 5 минути, докато третирането на многоцветна татуировка със същите размери отнема между 10 и 30 минути.
Зависи от размера на татуировката. За малка до средна татуировка интервалът е между 4 и 6 седмици, докато по-голяма татуировка изисква интервал от 6 до 8 седмици, тъй като кожата се нуждае от повече време, за да заздравее.
При някои пациенти се забелязва леко подуване и зачервяване в третираната област, които обикновено отшумяват до няколко часа. В редки случаи може да се образуват и мехурчета, които изчезват до няколко дни. Също така, възможно е да се наблюдава дехидратация и сърбеж, заради което е препоръчително да се нанася овлажняващ безароматен крем върху съответната зона. След процедурата е задължително да се използва слънцезащитен крем.

Преди и След