Прекомерно изпотяване (Хиперхидроза)

Ако се изпотявате прекомерно и това води до неудобства и сконфузни ситуации, то тогава потта няма място в живота ви. С помощта на Derma-Act може отново да се чувствате комфортно и да премахнете перманентно изпотяването под мишниците, по лицето, дланите или стъпалата.

Отличен резултат

без странични ефекти

Незабавен ефект

с минимален срок на възстановяване

Напълно безопасно

Неинванзивно

не се налага прекъсване на ежедневния ритъм на работа

Прекомерното изпотяване влияе негативно върху живота на хората

Хиперхидрозата (прекомерното изпотяване) не е заплаха за здравето, но има сериозни последици върху начина на живот, социалните контакти и психическото равновесие на хората с тази диагноза.

Самочувствие: Появата на видими петна от под по дрехите и лошата миризма, която често е съпътстваща, води до ниско самочувствие. Пре тежки случаи на хиперхидроза могат да се появят и симптоми на депресия.

Социални контакти: Потта обикновенно се възприема от околните като признак ха тревожност, страх или притеснение.
Намален интерес към физическата активност и фитнес: Всяко физическо упражнение или движение води до обостряне на прекомерното изпотяване.

Трудности в ежедневието: На хората с хиперхидроза често им се налага да се къпят или преобличат по няколко пъти на ден.

Диета: По-малко кофеин, алкохол и пиканти храни, тъй като те допринасят за горещите вълни, които предизвикват потене.

Интимни отношения: Свръхпотенето и миризмата влияят негативно на интимните отношения и често това води до принудителна интровертност.

Лечение с ботулинов токсин (ботокс)

Лечението на хиперхидроза с ботулинов токсин е одобрено от FDA (Food and Drug Administration) и дoкaзано безопастно спомага за редуцирането на изпотяването в третираната зона. Според клинични проучвания инжекционната терапия с ботулинов токсин лекува успешно изпотяването на дланите в 80% до 90% от случаите и в 75% от случаите, при които се третира зоната на лицето. Продължителността на резултатите е около 6 месеца.

Процесът на лечение с ботулинов токсин е бърз и ефективен. Започва се с картографиране на засегната област, след което се инжектират малки дози ботулинов токсин в няколко различни точки от тази зона. Ботулиновият токсин действа локално, като временно деактивира нервите, които са отговорни за активирането на потните жлези. Важно е да се отбележе, че терапията влияе върху отделянето на пот, но не и върху миризмата, която съпровожда този процес. Лечението няма странични ефекти или възстановителен период и пациентът може да се върне към ежедневните си занимания веднага след процедурата.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Не. Лечението с ботокс намалява изпотяването и миризмата само в тази област. Намаляването на изпотяването в подмишниците не води до повишено изпотяване в други части на тялото.

Ако сте отговорили ДА на един от следните въпроси, значи сте кандидат за лечение на хиперхидроза:

• Потта смущава ли ви?
• Потта ограничава ли вашата общителност и дейности?
• Потта оставя ли силни следи по дрехите ви?
• Трябва ли да се преобличате по няколко пъти на ден?
• Избирате ли да носите тъмни и плътни дрехи, така че потта ви да не се вижда лесно?

Преди и След