PhilArt – биостимулация с полинуклеотиди

В Derma-Act винаги се водим от напредъка в медицината и се стремим да предоставим лечения и терапии, които да предефинират красотата и здравето. В тази връзка сме развълнувани да обявим най-новото допълнение към нашата гама от услуги: PhilArt от Croma Pharma.

PhilArt е последно поколение скинбустер, със съдържание на полунуклеотиди, които клинично доказано работят в посока изглаждане на кожата, подобряване на нейната структура и качество.

Прочетете повече, за да разберете какво прави PhilArt изключителна иновация в областта на естетиката.

Какво представлява PhilArt?

PhilArt е от семейството на скинбустерите и заема важна позиция в портфолиото от минимално инвазивни процедури, наред с хиалуроновите филъри, ботулиновия токсин и мезоконците, тъй като добре се комбинира с други естетични процедури и подпомага за постигането на по-добри резултати от цялостното лечение.

Основната съставка на PhilArt са полинуклеотидите, които доказано работят за регенерирането на клетките. Полинуклеотидите представляват молекули, които стимулират производството на нов колаген, който от своя страна отговаря за младежкия и свеж вид на кожата. PhilArt също така възстановява еластичността на кожата, повишава многократно хидратацията и има силно антиоксидантно действие. Третират се лице, шия, деколте, ръце както и деликатната зона около очите.

PhilArt може да се прилага като основна терапия или подготовка на кожата за по-нататъшни естетични процедури.

Защо PhilArt полинуклеотиди?

В основата на всяка успешна естетична терапия стои желанието за подобряване на естествената красота и блясък на кожата. Полинуклеотидите имат свойството да задействат естественото производство на колаген в тялото, като в резултат на това, кожата става по-сияйна и подмладена. PhilArt инжекционни полинуклеотиди подобряват тонуса и еластичността на кожата, като същевременно повишават естествената способност на кожата да задържа влага, което води до по-хидратиран и по-младежки вид.

Регенерират и подобряват качеството и здравето на кожата

Имат хидратиращи и вискоеластични свойства

които са подобни на тези на хиалуроновата киселина

Стимулират производството на колаген и еластин

Уеднаквяват тена и изглаждат неравностите

Повишават сияйността на кожата

Увеличават производството на протеини

Подобряват възстановяването на тъканите

Регенерират увредените и стареещи тъкани

Къде се прилага PhilArt?

Скинбустерите с полинуклеотиди от PhilArt се предлагат в широко портфолио от разновидности с цел удовлетворяване на различните нужди на всеки пациент.

PhilArt Next
Със своята формула от комбинация на хиалуронова киселина, полинуклеотоди и манитол PhilArt Next повишава хидратацията на кожата и стимулира производството на колаген. Възстановява еластичността на кожата и нейната виталност. Манитолът от своя страна забавя разпада на хиалуроновите молекули и така удължава действието на терапията.

Продуктът е подходящ за третиране на стрии, белези от акне, както и при подготовка на кожата преди други естетични процедури: лазерни, радиочестотни, хиалуронови филъри, пилинг, микронийдлинг и хирургия.
Редица клинични проучвания доказват повишена хидратация и подобряване еластичността на кожата след терапия с PhilArt Next. Пациентите демонстрират клинично подобрение при редукция на повърхностни фини бръчки и по-добър тен на кожата.

 • Повишава жизнеността на фибробластите и физиологично стимулира синтеза на колаген
 • Подобрява еластичността, хидратацията на кожа от всякакъв тип, независимо от възрастта
 • Възстановява качеството на кожата: сияйността и младежкия ѝ вид, намалява бръчките и загубата на еластичност
 • Подготвя кожата за по-добра толерантност и резутат за други естетични процедури
philart

PhilArt Eye
Околоочната зона е изключително деликатна част от кожата на лицето. Тя бива силно повлияна от:

 • фактори на околната среда (вятър, влажност, рязка промяна в температурите и др)
 • естествените движения в тази област, поради което зоната около очите старее много по-бързо, отколкото всяка друга част от на кожата.
 •  

Кожата около очите е много фина (0.3 mm). Броя на космените фоликули, себумните жлези и потни жлези е много по-малък. Еластиновите и колагенови влакна са много по-малко. Има много по-малко количество подкожна мастна тъкан. Циркулацията на кръв и лимфа е много е понижена.

PhilArt Eye се прилага върху фината зона около очите с цел освежаване на кожата, терапия срещу бръчки, „пачи крак“ и птози на клепачите. Подобрява качеството на кожата, както при млади, така и при по-възрастни пациенти като активно хидратира, тонизира и изглажда.

 • Подобрява структурата и еластичността на околоочната зона;
 • Повишава качеството на кожата с анти-ейдж ефект или превенция при по-млади пациенти;
 • Биоревитализира зоната около очите;
 • Озарява околоочната зона.

За кого е подходяща процедурата?

Продуктът е подходящ за всички типове кожа и възрасти. Може да се прилага във всички зони, където наблюдаваме по-видими признаци на стареене като лице, шия, деколте, ръце, както и най-деликатната зона около очите.

При по-млади пациенти PhilArt служи за превенция с цел изглаждане на мимическите бръчки и подобряване на качеството и текстурата на кожата.

При по-зрели пациенти, PhilArt носи своите ползи не само за изглаждането на мимическите бръчки, но и значително подобрява релефа, тена и еластичността на кожата.

Колко процедури са необходими?

Препоръчителният брой процедури е 3-4, извършени в интервал през 14-21 дни.

Комбинира ли се PhilArt с други процедури?

Скинбустер терапията с полинуклеотиди е изключително подходяща за възстановяване на кожата след лазерни, радиочестотни, микронийдлинг, пилинг процедури и хирургия. Също така продуктът е подходящ за постигане на синергичен ефект при комбинирането му с други неинвазивни естетични процедури, като хиалуронови филъри, ботулинов токсин и мезоконци.

Протоколи на приложение при комбиниране на PhilArt с други процедури:

Моля, имайте предвид, че посочените протоколи са примерни и назначаването на терапия и лечение е по препоръка на лекуващия лекар и спецификите на пациента.

PhilArt и хиалуронови филъри
PhilArt полинуклеотиди може да се комбинира в една процедура с хиалуронови филъри в различни зони на приложение. Може да бъде назначен като терапия от 3 процедури преди поставяне на хиалуроновите филъри с цел подобряване и подготовка на кожата за постигане на оптимални резултати.

PhilArt и PRP
При комбинирането на PhilArt полинуклеотиди с PRP се препоръчва да се започне с PRP терапия като се следва протоколът назначен от лекаря. След направените терапии PRP, са необходими от 3 до 4 процедури с PhilArt полинуклеотиди-два пъти годишно за постигане и задържане на оптимални резултати.

PhilArt и микронийдлинг
В комбинация на PhilArt полинуклеотиди с микронийдлинг терапия се препоръчва отстояние на процедурите от минимум един месец. При комбиниран протокол е препоръчително да се започне с микронийдкинг терапия и 30 дни след извършената процедура да се приложи терапия с PhilArt полинуклеотиди. За оптимални резултати е необходимо приложение на комбинираният протокол от 3-4 пъти.

PhilArt и мезоконци
При комбиниране на PhilArt полинуклеотиди и мезоконци се препоръчва отстояние от един месец като се започне с инжектиране на PhilArt полинуклеотиди.

PhilArt и хирургия
Препоръчва се протокол от 3-4 процедури PhilArt полинуклеотиди месец след извършената хирургична манипулация.

PhilArt и ботулинов токсин
PhilArt полинуклеотиди може да се комбинира в една процедура с ботулинов токсин в различни зони на приложение. Или да бъде назначен като терапия от 3 процедури преди поставяне на ботулиновия токсин с цел подобряване и подготовка на кожата

PhilArt и лазери
Според типа на лазерната процедура, терапия с PhilArt полинуклеотиди може да бъде направена както преди, така и след с отстояние от 14 до 30 дни.

PhilArt и радиочестотни процедури
Според типа на радиочестотната процедура, терапия с PhilArt полинуклеотиди може да бъде направена както преди, така и след с отстояние от 14 до 30 дни.

PhilArt и пилинг процедури
При комбинация на PhilArt полинуклеотиди с пилинг процедури се препоръчва да се стартира с назначения протокол пилинг терапия. След пълното възстановяване на кожата (15-30дни) се препоръчва протокол от 3-4 процедури с PhilArt полинуклеотиди.

Често Задавани Въпроси

Процедурата отнема между 15 и 30 минути.
Зависи от третираната зона. Може да се появят синини и леко подуване, които в общия случай отшумяват в рамките на 72 часа.
За постигане на оптимални резултати се препоръчва курс от 2-4 процедури, извършени в интервал от 4 седмици, като подобрение може да се постигне още след първата сесия. Резултатите от лечението обикновено продължават 4-6 месеца.
Клиника Derma-act