Отпусната кожа

В клиники Derma-Act третираме отпускането на кожата според индивидуалните нужди на всеки пациент. Предлагаме най-модерните лазерни и енергийно-базирани процедури, както и най-иновативните неинвазивни методи за лифтинг и трайно възстановяване на плътността на лицето, шията и деколтето.

Процедурите са безопасни и не оставят белези. Залагайки на естествената визия, нашият опитен медицински екип планира подходящото лечение за стягане на кожата във всяка една проблемна зона поотделно или в комбинация за постигане на оптимален краен резултат.

Причини за отпускане на кожата

Колагенът е основният протеин в тялото, който поддържа кожата стегната. След 30-годишна възраст производството му прогресивно започва да намалява, в резултат на което кожата става по-малко еластична и се появяват бръчки. Особено в зоната на шията, където кожата е чувствителна и тънка, времето оставя следите си още след 25-атата година. Към 40-годишна възраст признаците на стареене и отпускане стават по-видими и в контура на лицето. Наред с намаляването на нивата на колаген се нарушава и количеството мазнини в по-дълбоките слоеве на кожата, които служат за опора. По-ниското производство на хиалуронова киселина и намалената хидратация също допринасят за изтъняването и сухотата на кожата.

Допълнителни фактори, които спомагат за отпускането на кожата и могат да причинят по-ранно образуване на бръчки, са начинът на живот, честото излагане на слънце, прекомерната загуба или наддаване на тегло, диетите с високо съдържание на мазнини, тютюнопушенето и наследствеността. Ако към всичко това се добави и намаленият приток на кръв и хранителни вещества към тъканите, отпускането е придружено от загуба на обеми в отделни зоните по лицето и шията, като типичния пример за това е образуването на хлътване в средната част на лицето и увисване по контура на долната челюст.

Неинвазивни лечения с помощта на иновативни технологии

В Derma-Act неинвазивните процедури за стягане на лицето, шията и деколтето имат за цел да активират производството на колаген и еластин и така да подобрят текстурата, тонуса и плътността на кожата. Леченията с лазер
(на базата на радиочестоти или с прилагане на светлинна енергия) са подходящи за всички типове кожа, времето за прилагане е сравнително кратко, а резултатите дълготрайни.

Стягащите процедури с лазер и други енергийно базирани устройства са без странични ефекти и без риск от хиперпигментация. Поради тази причина те могат да се прилагат през всички сезони на годината, дори през летните месеци, когато слънчевата светлина е най-силна. Резултатите след лечението включват:

Пълно освежаване на лицето

Стегната и младежка кожа

Подобряване на контура

Възстановяване на загубените обеми

Изглаждане на бръчки и фини линии

Третиране на отпусната кожата с инжекционни процедури

Комбинирана терапия с хиалуронов филър и скинбустер

Биосъвместимата и силно концентрирана хиалуронова киселина, в комбинация със скинбустери (Restylane Vital, Vital Light, Juvederm Volite) се инжектират в дермата на кожата, където се усвояват напълно. Благодарение на бавното си освобождаване, скинбуустерите стимулират естественото производство на колаген и еластин, ефективно оформяйки не само определената точка на инжектиране, но и всички кожни тъкани в областта.

Скинбуустерите се прилагат по указана от производителя схема. Дълготрайността на ефекта от инжектираната хиалуронова киселина зависи от зоната, от организима и от използвания продукт. При първото поставяне е възможно да се резорбира по-бързо, отколкото ако има наслагване на продукт в областта. За по-дълготраен ефект е препоръчителнно да се приема по-голямо количество вода, както и да се избягват топлина, тютюнопушене и драстични хранителни режими за отслабване.

Комбинирана терапия с нехиалуронов филър и скинбустер

Нехиалуроновият филър Sculptra съдържа поли-Л-млечна киселина, която стяга и изглажда кожата, а контурът на лицето придобива естествен и младежки вид. Производството на колаген тип I и тип III във фибробластите и колаген тип IV и VII в кератиноцитите се увеличава, нараства и производството на еластин и ендогенна хиалуронова киселина. Качеството на кожата драматично се подобрява и придобива младежки вид.

Колагеновият стимулатор Sculptra се инжектира на 6 седмичен период от време, като след процедурата се препоръчват масажи. Препоръчително е и приемането на повече вода и течности. Процедурите са без възстановителен период и пациентите могат да се върнат веднага към ежедневните си занимания.

Висока ефективност и продължителност на лечението с инжекционни процедури

Резултатите от лечение с инжекционни процедури са видими веднага след първата сесия и имат дълготраен ефект ­– факт, потвърден от хистологични изследвания. Третирането на определени зони, като шията или ръцете, може да изисква повече процедури за максимална ефективност. Подобрението продължава постепенно след приключване на лечението, позволявайки естественото подмладяване на кожата. Пълният резултат се появява месец след втория сеанс на лечение и продължава около година и половина, в зависимост от качеството на кожата.

  • Ускорява на клетъчното обновяване;
  • Подобрява контура на лицето;
  • Стяга и повдига челюстта за по-младежки профил;
  • Хидратира интензивно кожата;
  • Придава еластичнст, блясък и мекота на кожата;
  • Изглажда назолабиалните гънки и марионетните линии, които са основните признаци на стареене на кожата на лицето;
  • Стяга и изглажда кожата на шията и деколтето;
  • Възстановява загубен обем в ръцете чрез стягане и изглаждане на кожата.

Други лечения за третиране на отпускането на кожата

Лазерните и енергийните базирани устройства с най-новата технология, като PicoSure® лазер, фракционния радиочестотен уред Morpheus8, плазмотерапията и мезоконците предлагат стегната, младежка кожа безопасно и без странични ефекти. Няма риск от хиперпигментация през летните месеци. Процедурите се провеждат целогодишно, дори в сезоните, в които сте подложени на повече слънце.

Мезоконци
Мезоконците са метод в естетичната дерматология, който успешно замества пластичните интервенции. Третираните зони видимо се стягат, имат подобрена еластичност и тургур. Постига се лифтинг с максимално естествен резултат и преструктуриране на лицето. Мезоконците се въвеждат подкожно с цел подобряване релефа, качеството на кожата и лифтинг ефект, който се дължи на стимулация на собственото производство на колаген.

Лазер PicoSure®
Благодарение на късата продължителност на импулса се намалява рискът от увреждане на околната кожа, докато същевременно се третира в най-голяма степен конкретният кожен проблем. PicoSure® може да бъде използван за подобряване на текстурата на кожата, фините линии и бръчки, неравномерния тен, белезите от акне. Процедурата е нехирургична, неинвазивна с кратък период на възстановяване и може да пасне отлично на забързаното ежедневие.

Лифтинг с Morpheus 8
Morpheus 8 работи на принципа на фракционирана радиочестотна енергия, която доказано намалява бръчките и възстановява колагена. Процедурата е минимално инванзивна, като използва матрица от микро щифтове за обновяване на по-дълбоките слоеве на кожата. Morpheus 8 може да се използва във всички области, които имат нужда от подкожно обновяване. Най-често лекуваните зони са долната част на лицето и шията.

Magellan® TRU PRP
Усъвършенстваната плазмотерапия Magellan® се различава от обикновеното PRP по това, че концентрацията на тромбоцити и растежни фактори е 10000 пъти по-голяма. При комбиниране с апаратни процедури скъсява значително възстановителния период и подчертава ефекта на лазера.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Серия от лазерни процедури, предназначени да стимулират производството на колаген и регенерацията на клетки в проблемните зони, които се прилагат по протокол, съобразен с индивидуалния курс на лечение на всеки един пациент, В зависимост от нуждите на кожата се прилага най-подходящото лазерно лечение за оптимален резултат.
Не, лечението не изисква време за възстановяване, тъй като не причинява наранявания на кожата. Може да се върнете към ежедневните си дейности веднага след процедурата.
Лечението с PicoSure® се базира на най-съвременна технология и може да се използва едновременно за третиране на бръчки, цялостна регенерация и подмладяване на кожата. За постигане на лифтинг ефект е най-добре да се комбинира с други инжекционни и лазерни процедури.
Зависи от степента на отпускане на лицето и вида и броя процедури, необходими за коригиране на проблема. Всяко лечение е съобразено с индивидуалните нужди на пациента и цената се изчислява по време на първоначалната консултация.
Резултатите са видими още след първата сесия. Въпреки това, тъй като стягането на кожата с Morpheus 8 включва възстановяването на колагена в дълбоките слоеве на кожата, оптималните резултати стават видими около 3 месеца след края на лечението.

Преди и След