Нежелано окосмяване

Отървете се от нежеланото окосмяване веднъж завинаги. Лазерната епилация е бърз и лесен начин да постигнете желания ефект, подходящ за всеки тип и цвят кожа и с видими резултати още след първата процедура.

Лазерна епилация с Elite+™

В клиники Derma-Act, лазерната епилация се извършва от опитен медицински персонал под наблюдението на дерматолог. Използваната лазерна система е Elite+™, която комбинира два отделни лазера:

 • Александритен лазер (755 nm) – доказано ефективен при фини до светли косми, подходящ при I, II, III и IV фототип кожа. Клиничните проучвания показват 79% намаляване на нежеланото окосмяване само след 3 процедури. Александритният лазер се използва и при третиране на пигменти лезии, поради високата абсорбция на меланин.
 • Nd:YAG лазер (1064 nm) – прекрасен избор за премахване на нежелано окосмяване при по-тъмна кожа – V и VI фототип и дори кожа с тен. Подходящ и за третиране на кръвоносни съдове по лицето и краката, както и зачервявания и нежелана пигментация по лицето.

Предимства на лазерна епилация с Elite+™

Подходящ за всеки тип и цвят окосмяване

с отлични резултати както в зони с постоянен и добре изразен растеж на косми, така и в зони с много тънки и фини косъмчета.

Доказан ефект при всички типове и цветове кожа

(от I до VI по Скалата на Фицпатрик)

С изключително добри резултати

дори в труднодостъпните части на тялото (като ушите например)

Приложим през всички сезони

включително и през летните месеци, стига кожата да не е била излагана на слънце в последните седмици

Лазерна епилация за мъже

Напоследък лазерната епилация стана все по-популярна сред представителите на силния пол. Прогресивно нараства броят на мъжете, които избират лазерната епилация за перманентното премахване на нежеланото окосмяване на лицето и тялото, като най-популярните зони за третиране са гърди, гръб, корем, шия и междувеждие.

Най-голямото предимство на лазерната епилация е трайността на резултата: няма нужда от бръснене или прилагането на друг метод за временно обезкосмяване в третираните зони. Друго голямо преимущество е, че мъжете престават да се сблъскват с проблеми като бурсит (косъмчета, които растат навътре) – много често срещан проблем, както в областта на тялото, така и в зоната на лицето. И не на последно място, редуцирането на окосмяването по тялото има положителен ефект върху потта и миризмата, съответно и върху личното самочувствие на пациента.

Лазерна епилация е медицинска практика

В клиники Derma-Act нашата цел е да постигнем най-добрия резултат бързо, безболезнено и абсолютно безопасно. За това:

 • Процедурите за обезкосмяване се прилагат според строги медицински протоколи;
 • Всяка сесия се извършва под надзора на дерматолог;
 • Нашият опитен медицински екип е специално обучен в използването на съвременните дерматологични лазери.

Преди процедура с Александритен и ND: YAG лазер в Derma-Act ние:

 • Снемаме анамнеза;
 • Тестваме върху малък участък от кожата ви, за да проверим дали е подходяща за лазерна епилация;
 • Извършваме преглед, при който идентифицираме особеностите на растежа на космите;
 • Извършваме обстоен дерматологичен преглед за наличие на фоликуларни невуси, съдови или кожни лезии по кожата;
 • Тестваме чувствителните зони, за да се изключи наличието на вирусна инфекция или венерически заболявания (ако епилацията засяга гениталната област).

Подготовка преди първата процедура за лазерна епилация

 • Обръснете зоната за депилиране един или два дни преди процедурата. В деня на лазерната епилация на повърхността на кожата трябва да имате косъмчета с дължина от 2-3 mm.
 • Избягвайте химически пилинг, лазерни процедури, дермабразио или други лечения в зоната за депилиране поне 4 седмици преди самата лазерна епилация.
 • Избягвайте излагането на слънце или какъвто и да е метод за придобиване на изкуствен тен в продължение на 2 до 4 седмици преди лазерната епилация.
 • Преди процедурата не използвайте продукти, които може да съдържат цвят или аромат в зоната за депилиране.
 • Не използвайте кола маска върху зоната, която ще бъде третирана поне 4 до 6 седмици преди лазерната епилация. Всеки метод за обезкосмяване, който може да попречи на оформянето на космения фоликул и да наруши неговия цикъл на растеж, или да повлияе на ефикасността на лазерната епилация, трябва да се избягва напълно.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Лазерната епилация с комбинираната технология на Elite™ е безболезнена. Това е неинвазивна медицинска процедура, която се прилага върху повърхността на кожата и следователно не причинява болка или нараняване. По време на лечението може да се наблюдава само лек моментен дискомфорт.

Препоръчителният интервал между сесиите обикновено е между 4 и 10 седмици, в зависимост от анатомичната област и промяната в скоростта на растеж на космите. С напредването на броя процедури интервалът между посещенията се увеличава постепенно.
Броят на сесии необходими за достигане на оптимален резултат зависи от площта, качеството на косъма и някои други вторични фактори, които влияят на нормалния цикъл на растеж на космите, като възраст, хормони, тегло, прием на лекарства, метаболизъм, наследственост и определени патологични състояния. Обикновено са нужни между 6-8 процедури.
Жизненият цикъл на косъма се състои от 3 повтарящи се фази. Фаза на растеж (регенерация), фаза на покой (дегенерация) и фаза на апоптоза. В момента на лазерна епилация, само космите, които са във фаза на растеж са окончателно премахнати, тъй като тогава в космения фоликул има по-голяма концентрация на меланин и съответно лазерната енергия се усвоява по-добре. Останалите косми поникват отново, така че са необходими повторни сесии, докато лазерът достигне всички косми в правилния за перманентно отстраняване етап от техния жизнен цикъл.
Обикновено наследствена предразположеност или хормонален дисбаланс са отговорни за появата на прекомерно окосмяване. По време на периоди на нормални биологични промени при жените като юношество, бременност, менопауза или напреднала възраст, често се забелязва увеличаване на окосмяването в области, които преди това са били без косъмчета. Растежът на космите може да бъде повлиян и от други фактори, свързани със затлъстяване, стрес или прием на определени лекарства.
В деня на процедурата е необходимо да имате косъмчета на повърхостта на кожата с дължина 2-3 мм и за тази цел е необходимо те да бъдат избръснати няколко дни по-рано. В противен случай е трудно правилно да се установи тяхното качество и количество. Използването на други методи за обезкосмяване е забранено 4-6 седмици преди всяка процедура.
Процедурите могат да продължат от десет минути до час и половина, в зависимост от големината на зоната, която ще се третира.

Преди и След