Мастни натрупвания

В днешно време съществуват много различни начини да елиминирате излишните мастни натрупвания без да се подлагате на операция. В клиники Derma-Act постигаме това чрез съвременни неинвазивни и минимално инвазивни процедури, които са напълно безопасни и с гарантиран траен резултат.

Какво представляват мастните натрупвания?

Мастните натрупвания са мазнини в тялото, които не се „подчиняват“ и на най-строгите диети и упражнения. Дори след отслабване, те остават видими, нарушавайки естествената хармония на тялото. Мастните натрупвания се отразяват на самочувствието ви и генерално не позволяват да влезете в топ форма.

Методи за премахване

Допреди няколко години единственият начин за окончателно премахване на мастните натрупвания бе чрез липосукция. Метод, придружен не само от хоспитализация и обща анестезия, но и от дълъг възстановителен период и – в много случаи – отпускане на кожата поради внезапното засмукване на голямо количество мазнини.

В клиники Derma-Act предлагаме всички съвременни методи за елиминиране на локалните мастни натрупвания по неинвазивен и минимално инвазивен начин. Първа стъпка към новата ви визия е насрочването на консултация, при която нашият опитен екип изследва проблемната зона и избира подходящата терапия според вашите индивидуални нужди. С помощта на иновативните процедури можете да възстановите хармонията в тялото си и да придобиете бленуваните перфектни пропорции.

Неинванзивни лечения

Криолиполиза с ECOCRYO

Криолиполизата е иновативна, неинвазивна процедура за намаляване на мазнините в определени области на тялото чрез замразяване и впоследствие разрушаване на мастни клетки. Няма необходимост да се прилага пълна или локална анестезия, защото процедурата е напълно безболезнена. В резултат мастните клетки се разграждат в продължение на няколко месеца по естествен начин и постепенно може да се забележи как дебелината на слоя мазнина намалява.

Уредът ECOCRYO има много предимства, не само защото осигурява неинвазивна и безболезнена интервенция за пациента, но и защото води до трайни резултати, т.е. разрушените мастни клетки никога повече няма да се възстановят на даденото място. Веднъж унищожени, те не се възобновяват. ECOCRYO е една от най-модерните неинвазивни апаратури за криолиподиализа. Специалните апликатори замразяват (кристализират) мастната тъкан. Замразяването води до клетъчна смърт на подкожната мазнина, без да причинява проблеми по епидермиса. Усеща се леко всмукване и охлаждане на третирания участък.

Предимства на криолиполизата:

Неинвазивно лечение

Напълно безопасно

Без възстановителен период

Трайно елиминира локалните мазнини по тялото

Подходящо за третиране на корем, талия, бедра, седалище, хълбоци, колена, ръце, гръб

Бързо коригира кожата без да позволи отпускането ѝ

Термолиполиза със SculpSure®

SculpSure® е изключително умна технология за нехирургично извайване на перфектните контури на тялото. Тази иновативна лазерна технология е създадена, за да премахне безопасно и ефективно нежеланите мастни клетки.

SculpSure® повишава температурата на мастните клетки, като по този начин разрушава структурата им. Той работи безопасно и контролирано само върху зоните с излишната мастна тъкан, като гарантира минималното ѝ абсорбиране в дермата и оставя повърхността на кожата невредима. По време на работата на уреда, Contact Cooling™ се използва за достигане на идеалната дълбочина на мастната тъкан и охлажда повърхността на кожата за допълнителна безопасност и комфорт на пациента.

Предимства на термолиполизата:

Окончателно елиминиране на мастните натрупвания

Напълно безопасно

Без възстановителен период

Резултати, които изглеждат естествено

Подходящо за третиране на корем, ханш, гръб, паласки, задни части, бедра, ръце и двойна брадичка

Контуриране с Maximus

Системата Maximus от Pollogen е иновация, която позволява на естетичните специалисти да третират и четирите слоя на кожата и да се справят с различни нейни състояния. Сред тях са: локално намаляване на мазнините и обиколката, лечение на целулит, видимо намаляване на стрии и белези.

Зад процедурата Maximus стоят две иновативни технологии: TriPollar® RF и DMA.


TriPollar® RF прилага топлина както на повърхностните слоеве на кожата, така и на по-дълбоките. Използва ниска енергия, като по този начин осигурява незабавни и дълготрайни резултати. Дълбокото затопляне насърчава производството на колаген и еластин, което води до по-стегната и гладка кожа. Загряването на мастните клетки ускорява метаболизма и ги кара да се свиват, което води до оформяне и контуриране на тялото.

DMA е една от първите технологии, които подобряват мускулите и мускулния тонус. Достига до различните слоеве на мускула чрез директно прилаган електрически ток, който предизвикава интервали на стимулация и релаксация за ефективно повишено мускулно натоварване. Силата, продължителността и броя на контракциите се адаптират спрямо целта на процедурата, а резултатът е безопасно и ефективно увеличаване на мускулните плътност и обем. DMA е най-ефективен, когато се прилага в комбинация с иновативната технология на TriPollar® RF, като по този начин двете работят едновременно върху кожата, мазнините и мускулите.

Предимства на контуриране с Maximus:

Процедурата е безболезнена

Ефективна за стягане на кожата, контуриране, намаляване на целулита и стриите

Без възстановителен период

Напълно безопасна

Неоперативна липосукция с Aqualyx

Aqualyx е инжекционно лечение за неоперативно премахване на локални мастни натрупвания. Лечението се основава на локални инжекции на биосъвместима субстанция (деоксихолинова киселина) с цел изгаряне на излишните мазнини в тялото напълно безопасно и безболезнено. Веществото действа целенасочено върху проблемните зони и елиминира мастните клетки по естествен начин. Инжекциите се правят с усъвършенствана мезотерапевтична техника, така че локалната мазнина се третира едновременно по цялата ѝ повърхност и в дълбочина, за да има напълно равномерен краен резултат.

Предимства на неоперативната липосукция:

Окончателно премахване на мастните натрупвания в тялото и лицето (двойна брадичка)

Перманентен и равномерен резултат

Естествено елиминиране на мастните клетки

Клинично доказана ефикасност

Лечението е подходящо за ръце, корем, гръб, паласки, задни части, бедра, колене, шия и двойна брадичка

Мускулна стимулация с truSculpt®flex

Какво представлява?

truSculpt®flex е мускулно неинвазивно скулптуриращо устройство, което предлага персонализирани процедури, съобразени с физическа подготовка, форма и цели на всеки отделен пациент. Многопосочната стимулация (MDS) на truSculpt®flex дава възможност за работа върху 3 зони едновременно и до 8 зони в отделни сесии, по този начин предоставяйки най-големият обем от зони от всички уреди на пазара. Мускулната стимулация може да бъде насочена към специфични мускулни групи като корем, бедра, ръце, брич, използвайки три възможности за режим на лечение:

  • Prep mode (подготовка) – режим, създаващ усукващи движения със затопляне и разтягане на мускулите, както и бавно изграждане на толеранс към мускулните контракции;
  • Tone mode (тонизиране) – режим, при който мускулите се контрахират и отпускат с цел да се увеличи силата и подобряване на издръжливостта им;
  • Sculpt mode (скулптуриране) – режим, при който се излъчват бързи и дълбоки контракции, с помощта на които се стимулират мускулните влакна и изгражда мускулна маса.

Как протича процедурата?

По време на процедурата се поставят 8-16 truSculpt®flex апликатори в подходящите за вас области, които излъчват ниски нива на електричество, за да стимулират мускулните контракции и изградят мускулен тонус. В началото на процедурата се усеща лека контракция, изтръпване, затопляне и постепенно увеличаване на интензивността на свиване на мускулите, но без да се причинява дискомфорт.

Забележителни резултати могат да бъдат постигнати с най-малко 4 процедури. Може да се наложи допълнително лечение за постигане на персонализирани резултати. Препоръчителният брой процедури е 2 пъти седмично с интервал между тях 2 до 5 дни.

След процедурата може да забележите изтръпване в третираните области за период до няколко часа и/или лека мускулна болезненост за 24-72 часа. Препоръчително е след процедурата да се пие достатъчно количество вода и да се спазва оптимален хранителен режим.

Предимства на мускулната стимулация:

Неинвазивна процедура, не изисква възстановителен период

Укрепва мускулите без физически упражнения

Видими резултати след първата сесия

Протокол на лечение според индивидуалните нужди на всеки пациент

Подходяща терапия за мъже и жени, които желаят да изваят тялото си бързо и лесно

Минимално инванзивни лечения - Ултразвукова липосукция VASER® Lipo

Какво представлява?

VASER® Lipo е съвременна процедура за липосукция, при която се използва ултразвукова технология за разграждане на мастните клетки в тялото, като така максимално се щадят околните клетки и тъкани. В резултат се постига прецизно премахване на мастните излишъци, като се дава възможност за много по-добро моделиране на тялото.

Процедурата с VASER® Lipo минимално инвазивна, изключително ефикасна и с минимален срок на възстановяване. Енергията на ултразвука унищожава мастните клетки, без да засяга заобикалящите ги тъкани, след което те се превръщат във флуиди и по естествен път се отстраняват от тялото. Терапията с VASER® Lipo е подходяща и в случаи, при които количеството локална мазнина е значително. В допълнение, може да се използва и за оформяне на мускулите на корема, ръцете и краката (VASER® 4D High Definition).

Как протича процедурата?

Самата процедура се извършва в операционна зала, от обучен колектив специалисти. Прилага се пълна упойка. В началото на процедурата се поставя тънка сонда в мастната тъкан, с цел инжектиране на специално приготвен разтвор. Разтворът от една страна „разрежда“ мастната тъкан, а от друга действа като среда, в която ултразвукът таргетира единствено мастните клетки.

След инжектиране на разтвора ултразвуковата сонда се вкарва в желаната област, дълбоко в мастната тъкан. Тя се движи през напоената с разтвора тъкан, като пластичният хирург контролира движенията и дълбочината ѝ. Това води до втечняване на мастните клетки.
След това с помощта на малка тръбичка (канюла) и вакуумна помпа хирургът деликатно ги „изсмуква“ (аспирира).

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Какво представлява процедурата?
Неоперативна неинвазивна процедура. Замразява мастните клетки и намалява броя им с до 25%. Премахва ги завинаги от третираната област.

Колко време продължава?
Криолиполизата отнема между 60 и 120 минути в зависимост от третирана зона.

Боли ли?
Процедурата е напълно безболезнена. В началото се усеща леко издърпване на кожата от вакуумния накрайник. През първите 10 минути охлаждането е по- осезаемо, след което няма усещане в зоната.

Кои зони подлежат на третиране?
Зоните, които могат да бъдат третирани са: корем, бедра, ръце паласки, седалище и колена.

За кого е подходяща?
Процедурата е подходяща за всички, които искат да премахнат излишните мазнини в проблемни области на тялото си.

Противопоказания?
Противопоказанията включват бременност, студова алергия, кожни възпаления в третираната зона, пейсмейкър, автоимунни и онкологични заболявания.

През какъв период от време се правят?
На същата зона през 2 месеца на различна зона през 2 седмици.

Боли ли?
Неприятните усещания са сведени до минимум, благодарение на охлаждащата система на самия накрайник. Редуват се на определени интервали интензивно затопляне и охлаждане.

Има ли възстановителен период?
Няма възстановителен период. Ако кожата Ви е чувствителна до час- два след процедурата е възможно да има едва забележимо зачервяване.

Колко време продължава процедурата?
В зависимост от обема на зоната продължителността е от 30 до 60 мин.

Кога се вижда резултатът и колко процедури са необходими?
Резултатите започват да се наблюдават от 4тата седмица след процедурата, като максимален е 8 до 12 седмици след третиране. Броят процедури зависи от индивидуалните нужди на пациента.

Кога може да се направи втора процедура?
Повторна процедура правим 6-8 седмици след първата. Вашият лекар ще Ви консултира и ще направи индивидуален протокол.

Възможно ли е да има увисване ,набръчкване и буци след процедурата?
Не, такива странични ефекти не се наблюдават. Поради постепенният ефект и стягащото действие на лазера процедурата е максимално сигурна и ефективна с естетични резултати.

Трябва ли да използвам специфична козметика след процедурата?
Няма изисквания относно козметиката, която да ползвате след процедурата. Ако е на зона, която предстои скоро да бъде излагана на слънце- съветваме да бъдете по-предпазливи и да използвате слънцезащитен продукт със SPF поне 30+.

Мога ли да правя процедурата през лятото?
Може да правите процедурата целогодишно. Ако е на зона, която предстои скоро да бъде излагана на слънце- съветваме да бъдете по-предпазливи и да използвате слънцезащитен продукт със SPF поне 30+.
Кои зони могат да бъдат третирани?
Може да се прилага процедурата на всички зони на тялото с неестетични мастни депа, включително на двойна брадичка.

Имам филър в брадичката. Мога ли да третирам двойна брадичка?
Да, може да се третира двойната брадичка, тъй като филърът е инжектиран в достатъчно отдалечена зона.

Има ли противопоказания за извършване на процедурата?
Бременност, кърмене, терапия с препарати съдържащи златни соли, наличие на херпесна или друга активна инфекция, злокачествено обазувание в зоната.

Какво количество мастни клетки се елиминира с една процедура?
При всеки пациент ракцията на организма е различна. Изследванията показват, че поне 24% от мастните клетки в третираната зона биват унищожени от 1 процедура.

Процедурата ще намали ли теглото ми?
При третирането със SculpSure се редуцира обема на желаната зона, може да се наблюдава намаляване на телесната маса, но не значително.

Може ли да се прави процедурата при наличие на тен?
Тъй като се използва лазерна технология, съветваме да има отстояние 3-4 седмици между последното излагане на слънце и извършването на процедурата.

За кого е подходящ Маximus?
Maximus e подходящ за всеки, без значение от възраст и пол. Той е ефикасен при всички видове целулит, свива мастните клетки и стяга кожата.

Кои зони може да се третират?
Всяка една избрана част от тялото – бедра, ръце, корем, задни части, паласки.

Как работи Maximus?
Маximus свивa клетките на мастната тъкан, оформя контура на тялото, стяга кожата и намаляване на целулита. Апаратът разполага и с DMA (Dynamic Muscle Activation) като се таргетират различни слоеве на мускула с електрически ток с периоди на стимулация и релаксация. Може да се променя и наглася силата, продължителността и броя на контракциите. По този начин се повишава плътността на мускулите и чрез тяхното съкращение се дренира лимфата.

Има ли възстановителен период?
Може да има леко зачервяване в зоната след процедурата, което минава до няколко часа.

С кои процедури може да се комбинира?
Може да се комбинира с BTL Lymphastim, BTL unison, SculpSure, криолиполиза и мезотерапия за целулит.

Колко време продължава?
Времетраенето на процедурата зависи от третираната зона. Приблизителното време за извършване на терапията е около 30-40мин.

Боли ли?
Процедурата е безболезнена, приятна, релаксираща и загряваща, усеща се като лек масаж.

Колко процедури са необходими?
Броят на процедурите е индивидуален и следва да бъде обсъден предварително със специалист. По протокол се препоръчват между 6 - 8 процедури, през 7 – 10 дни. След това по една поддържаща процедура всеки месец.

Преди и След