Лифтинг с хибриден филър HArmonyCa

Загубата на обем и промяната в структурата на кожата са често срещани форми на стареене на лицето. Повечето продукти, които съдържат само една съставка – хиалуронова киселина (ХК) или биостимулатор*, не могат самостоятелно да осигурят комбинираните ползи от лифтирането с ХК и продължителното стимулиране на синтеза на колаген от калциевия хидроксиапатит (CaHA).

*Биостимулаторът се дефинира като лечение, което възстановява производството на колаген и стимулира фибробластите да синтезират и организират извънклетъчния матрикс.

Какво представлява хибридният филър HArmonyCa™?

HArmonyCa™ е нов хибриден филър с двоен ефект. Съдържа две активни съставки, калциев хидроксиапатит (CaHA) и хиалуронова киселина (ХК). HArmonyCa™ може да подобри структурата на кожата чрез осигуряване на незабавен лифтинг ефект* от хиалуроновата киселина и продължителен лифтинг от производството на колаген, благодарение на калциевия хидроксиапатит.

Как действат ХК и CaHA?

Частиците хиалуронова киселина действат дълбоко в кожата, и осигуряват незабавен лифтинг ефект. Освен това, частиците калциев хидроксиапатит стимулират производството на колаген от организма и образуването на нови колагенови влакна. Тъй като гелът бавно изчезва с течение на времето, на негово място се изгражда здрава и плътна колагенова мрежа за постепенен, дълготраен лифтинг от калциев хидроксиапатит.

Какво представлява процедурата?

  • Процедурата започва с консултация с наш медицински специалист с цел подробно да се запознаете какво предстои и какви могат да бъдат очакваните резултати. По време на консултацията ще обсъдите Вашите притеснения и заедно с лекуващия лекар ще прецените дали сте подходящи за лечение с HArmonyCa™.
  • Следва почистване и дезинфекциране на зоната на третиране.
  • След това се пристъпва към инжектирането на HArmonyCa™ в съответните зони на лицето. Продуктът съдържа лидокаин, анестетик за намаляване на болката, която може да изпитате по време на процедурата.
  • Резултатите от процедурите с HArmonyCa™ започват да са видими още след първата процедура. Необходимият брой процедури се определя от Вашият лекуващ лекар.

Какви са предимствата на HArmonyCa™ пред биостимулаторите и другите филъри за лице?

Биостимулаторите и филърите за лице с хиалуронова киселина действат различно и може да не дадат същите резултати. HArmonyCa™ комбинира калциев хидроксиапатит с хиалуронова киселина, осигурявайки потенциалните ползи и от двете в една процедура.
HArmonyCa™ може да предложи комбинираното действие на незабавния лифтинг на хиалуроновата киселина и дълготрайното производство на колаген от калциевия хидроксиапатит в една спринцовка.
По време на консултацията нашият медицински специалист ще обясни разликите между HArmonyCa™ и традиционните биостимулатори или филъри за лице и ще отговори на всички въпроси, които може да имате.

Какви са грижите, които трябва да се полагат преди и след процедурата?

По време на консултацията, Вашият лекар ще Ви посъветва какво трябва да правите преди и след лечението с HArmonyCa™. Въпреки това, след лечението трябва:

  • Да избягвате всякакви упражнения или дейности с висока интензивност, излагане на слънчева светлина, солариум или екстремни метеорологични условия за 24 часа
  • Да поставите лед или студени компреси върху инжектираните зони за 24 часа, както при повечето инжекционни процедури може да има зачервяване, отток и дразнене
  • Да масажирате третираните зони, ако усетите малки уплътнения

Често Задавани Въпроси

HArmonyCa™ може да се инжектира под кожата в определени области на лицето и не може да се инжектира около очите, устните или в зоната около устните.
По време на консултацията ще бъдете посъветвани кога е подходящо да възобновите ежедневните си дейности след лечението. Обикновено ще трябва да изчакате 24 часа след инжектирането на HArmonyCa™ преди да правите упражнения или дейности с висока интензивност.
Вашият лекар ще обсъди с Вас дали има други процедури, които може да прилагате заедно с HArmonyCa™, когато обсъждате индивидуалния Ви план за лечение.
HArmonyCa™ съдържа 0,3% лидокаин хидрохлорид, анестетик за намаляване на болката по време на лечението.

Както при други инжекционни процедури, най-честите странични ефекти след инжектиране с HArmonyCaTM включват зачервяване, отток, болка, чувствителност и сърбеж. Най-често те са леки, и обикновено отзвучават в рамките на 24–48 часа, отокът в рамките на една седмица. Прилагането на лед или студени компреси върху третираните зони за 24 часа след лечението може да помогне за намаляване на зачервяването, оттока и дразненето. Възможно е също така да усетите малки уплътнения под кожата на местата на инжектиране. Ако това се случи, масажирайте кожата в тези области.

Преди и След