Лазерно вaгинaлнo подмладяване – LVR

Lаser Vаginаl Rejuvenation® (в превод Лазерно Вaгинaлнo Подмладяване) е най-често провежданата генитaлнa процедура и е изключително ефективен метод за подобряване мускулния тонус, сила и контрол на вaгинaлните мускули. Също така процедурата ефективно ще намали външните и вътрешни размери на вaгинaта, като изгради и подсили перинеумa (зоната между влaгaлището и aнусa).

Приложение на LVR:

Уринарна инконтиненция

неволното изпускане на урина при смях, кашляне, кихане, упражнения.

Вагинално подмладяване

Подобряване на сексуалното удоволствие

За кого е подходяща процедурата?

Много от раждалите жени искат и търсят решение за подмладяване на влaгaлището и за постигане възможно по-добро сексуaлнo изживяване. За жените, които не са раждали, LVR се предлага като решение за промяна на визията, с цел постигане желания краен резултат. При състояние на вaгинaлна релаксация мускулите се отпускат, имат влошен тонус и сила и съответно слаб контрол, което води и до увеличаване вътрешните и външни диаметри/размери на влaгaлището. При тези обстоятелства вaгинaта вече не е в оптимално физиологично състояние, което влияе на чувствителността и сексуaлнoтo удоволствие намалява.

Както всички останали органи в тялото ни, вaгинaта и вулвaтa не са защитени от въздействието на времето, особено по време и след менопаузата. Женският генитaлeн тракт е особено повлиян от намаленото производство на естроген. Почти 50% от жените на и след 40-годишна възраст преживяват симптоми на гeнитaлна атрофия, които могат значително да повлияят на сeксуaлнoто им удоволствие и качество на живот. Фракционираното лазерно вaгинaлнo подмладяване (LVR®) е иновативна нехирургична процедура за лечение на свързаната с възрастта вaгинaлна атрофия. Това е безопасно, ефективно и дълготрайно решение без неблагоприятните странични ефекти на лекарствените/медикаментозни терапии.

Какво е вaгинaлнa атрофия?

С възрастта и ниските нива на естроген в организма, стените на вaгинaта губят колаген, стават все по-тънки, а естествената еластичност и доброто кръвоснабдяване намаляват. Всичко това може да се прояви като:

    • Намаляване на вагинaлния секрет и усещане за сухота;
    • Вaгинaлeн сърбеж и парене;
    • Диспaрeуния (болезнен полов акт);
    • Спешна нужда от уриниране и инконтиненция (неволното изпускане);
    • Вaгинaлнo разхлабване / отпуснатост

Тези симптоми могат да окажат отрицателно въздействие върху общото благосъстояние при жените и да повлияят стресиращо върху интимнитe взаимоотношения. Освен това, по-младите жени, които използват обезболяващи хапчета при продължителна и/или тежка менструация, жени, които са преживели травматично раждане, кърмещи жени, и пациенти с рак на гърдата също могат да страдат от тези симптоми.

Как действа LVR процедурата?

LVR е бързо и ефективно лечение, което използва множество малки снопове лазерна енергия, които да стимулират производтството на колаген и възстановяването на нормалната вaгинaлна тъкан. При процедурата се използва същата доказана технология, която е била провеждана през последните 15 години при подмладяването на чувствителната кожа на лицето. Лечението отнема около 30 минути и може спокойно да бъде извършено по време на обедната почивка например. Поставя се лазерна сонда, като пациентът усеща лека вибрация и затопляне във вътрешността на вaгинaлния канал. Усещането буквално е безболезнено за повечето жени. Процесът трае около 15 минути. Сондата се отстранява и процедурата е завършена. В рамките на 30 дни след лечението, регенерацията на нова тъкан във вaгинaлнaта стена започва да изгражда естествено по-силна, по-стегната структура, а защитната мукоза (лигавица) възстановява обема, хидратацията и еластичността си.

Предимства на LVR терапията:

30-минутна процедура

Минимален дискомфорт или болка

Подходящ за почти всички жени

Постига дълготрайни подобрения

Може да се използва от определени групи пациенти

които не са подходящи за хормонално заместителна терапия /ХЗТ/, напр. пациенти с рак на гърдата

След процедурата

Повечето пациенти чувстват подобрение още след първата процедура, а пълните ползи от LVR лечението обикновено се постигат след 3 процедури, с разстояние от 1 месец между всяка.

Всички промени и подобрения в следствие на LVR лечението са дълготрайни. С напредването на процесите на стареене, може да се наложи еднократно допълващо лечение на всеки 6-18 месеца (в зависимост от хормоналните и други фактори).

Малък брой жени (под 5%) съобщават за лек дискомфорт през първите 24 часа, но при повечето пациентки изобщо не се отбелязва такъв. Няма някакъв значителен престой след самата процедура и пациентът спокойно може да продължи към ежедневните си дейности. Все пак пациентите трябва да се въздържат от физически упражнения в следващите 24 часа и от полов акт до 5 дни след лечението.

Комбинираниа терапия с TempSure Vitalia

За оптимални резултати, препоръчваме комбинирането с Tempsure Vitalia – неоперативен лифтинг на дамската интимнa област.

Tempsure Vitalia е първата система в света, която предлага контролирано и безопасно температурно третиране с радиочестотна апаратура. Процедурата стимулира тъканите в дамската интимнa област с цел подобряване на техния тонус. Това е безболезнен неоперативен метод, основан на радиочестотно действие, което активира процеса на подмладяване, като осигурява терапевтични радиочестотни импулси към вътрешните и външни гeнитaлии.

Накрайникът на Tempsure Vitalia е специално проектиран за малки и труднодостъпни области като влaгaлище и малки срамни yстни. Чрез него се постига подобрение на локалното кръвообръщение и стимулиране на синтеза на колаген и еластин. Това е безболезнен, лесен и ефективен начин за поддържане на интимнoтo здраве без операции, без дълги възстановителни периоди и без хормонално лечение.

Общата продължителност на процедурата варира според областите, които се третират, но обикновено не превишава 30 минути. След процедурата не е необходим престой в клиниката и пациентите могат да се върнат към ежедневните си занимания непосредствено след нея.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Няма необходимост от допълнителна консултация, но извършена цитонамазка с нормални показатели и проведен вaгинaлен преглед при специалист през последните 12 месеца са изискване преди провеждането на LVR лечението.

Предплащането на пакет от 3 процедури е на цена от 1500 лева (при записване на час по време на първоначалната консултация). Ако решите да заплатите процедурите по отделно, то първоначалната консултация е 40 лева, следвана от първа процедура на цена от 600 лева.

При някои пациенти резултатът се усеща веднага след процедурата, а при други – след няколко процедури.

Преди процедурата е нужна индивидуална консултация с нашия гинеколог. Прегледът може да включва ехография и цитонамазка. На негова база се изготвя индивидуален план за извършване на процедура или комбинация от такива.