Интравенозни терапии

Интравенозните терапии представляват вливане на определени витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини директно в кръвния поток. Този метод набира все по-голяма популярност, тъй като осигурява по-ефективно и незабавно доставяне на жизненоважни вещества до клетките на тялото. За разлика от пероралните добавки, които се усвояват чрез храносмилателната система, инфузионната терапия позволява хранителните вещества да достигнат кръвния поток в по-големи концентрации и също така да се прилагат различни комбинации от няколко компонента наведнъж за постигането на забележим ефект още след първата процедура. Друго голямо предимство на интравенозните терапии е строгият контрол за безопасност, в сравнение с хранителните добавки, чийто състав често не е регламентиран и може да предизвика странични ефекти.

Как протича процедурата?

За извършването на процедурата не е необходима специална подготовка. Осъществява се в клиника, като се поставя венозен път и се подготвя комбинация от вещества в зависимост от търсения резултат. Коктейлът се приготвя непосредствено преди прилагането му поради факта, че някои от компонентите са много чувствителни и нетрайни. След това се извършва самата процедура по вливане.

По време на интравенозната терапия (IV) организмът получава големи количества вещества във вид готов за употреба. Първо с тях се насища кръвната плазма, а след това чрез кръвния поток те достигат до всички тъкани и клетки. Навлизайки в клетката, те се включват в метаболизма и го подобряват.

Индивидуален подход

Интравенозните терапии в Derma-Act се подготвят непосредствено преди вливането и са съобразени с индивидуалните нужди на всеки пациент.

Вливките съдържат специална селекция от витамини, аминокиселини, антиоксиданти и минерали, за да задоволят няколко ключови параметъра:

Незабавна хидратация

Интравенозната терапия е ефективен начин за набавяне на течности и електролити, което я прави особено полезна за хора, страдащи от дехидратация поради усилени упражнения, болест или прекомерна консумация на алкохол.

Набавяне на хранителни вещества

От витамин С и витамини от групата В до минерали като магнезий и калций, интравенозната терапия предлага директно и мощно средство за набавяне на основните хранителни вещества, които може да са дефицитни в организма.

Подобряване на енергийните нива

Чрез доставяне на хранителни вещества директно в кръвния поток, IV терапията може да осигури незабавен енергиен буст, което ги прави популярен избор за хора, търсещи бързо решение срещу умората.

Подсилване на имунитета

Част от коктейлите съдържат имуностимулиращи съставки като витамин С, цинк и глутатион, които помагат за укрепването на защитните сили на организма, както и цялостно поддържат работата на имунната система.

Детоксикация

IV терапията подпомага отстраняването на токсините от тялото, като поддържа чернодробната функция и насърчава елиминирането на отпадъчни продукти.

Видове терапии

Детоксикация
Хидратация
Махмурлук
Енергия
Имунен буст
Куркумин
Глутатион
Резвератрол
Антиоксидантна схема при колагеностимулиране (апаратни процедури)
Коктейл „Майерс“
Коктейл „Сияйна и стегната кожа“
Итравенозна терапия за активни спортист

 

 

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и деколтето. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото.
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.

Препоръчани

Клиника Derma-act