Имунен буст

Имунитетът е функция на имунната система. Това е устойчивост на организма срещу физичните, химичните и биологичните патогенетични фактори на заобикалящата го среда. Основната му цел е да съхрани хомеостазата и генетичната цялост на организма, независимо от промените в заобикалящата го жива и нежива природа. Здравата имунна система е ключът към добро здраве. Нашият иновативен комплекс от съставки е отличен източник на всички водоразтворими и мастноразтворими витамини, включително витамини.

Какво съдържа терапията Имунен буст?

Витамин C

Мощен антиоксидант, който подсилва имунния отговор и подобрява функциите на белите кръвни телца. Освен това участва в синтеза на колаген, което го прави чудесно средство в борбата с бръчките и остаряване на кожата. Вит. С също е ключов за множество вътрешни процеси в организма, като:

  • благоприятства работата на микросъдовата система;
  • понижава холестерола и кръвното налягане;
  • участва в образуването на допамин, карнитин, както и в усвояването и метаболизма на желязо, мед, фолиева киселина;
  • стимулира дихателната система и насищането на организма с кислород;
  • свързва се с вредните вещества и подпомага тяхното изхвърляне от организма.

Витамин D

Спада към групата на мастноразтворимите витамини и е едно от веществата уникален елемент, който играе съществена роля за правилното функциониране на редица органи и системи в цялото ни тяло. Синтезира се в кожата под въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи и подпомага абсорбирането на калций и фосфор в костите. Освен това е отговорен за правилното делене и функциониране на всички клетки в организма.

Цинк

Цинкът е микроелемент, който има жизненоважна роля за организма и е необходим за здрава имунна система. Играе важна роля при репликацията на ДНК, както и за здравето на кожата и производството на протеини. В протеините, цинковите йони често са свързани във веригите на аминокиселини.

Основни процеси за които е необходим:

  • Имунна функция
  • Ензимни реакции
  • Синтез на протеини и на ДНК
  • Заздравяване на рани
  • Растеж и развитие

Цинкът е основен минерал, който тялото не произвежда самостоятелно и не може да складира.

Магнезий

Четвъртият най-разпространен минерал в човешкия организъм, той попада в категорията на макроелементите, важен минерал за здравословен и активен живот, независимо дали става дума за спорт, напрежение, предизвикано от стрес или ежедневно физическа активност. Магнезият участва в състава на редица вътреклетъчни ензими (общо над 300) и е есенциален за нормалния метаболизъм и процесите на производство на енергия.

Поддържането на нормални магнезиеви нива в организма е част от физиологичния електролитен баланс и допринася за клетъчното делене (синтез на ДНК), синтез РНК, на белтъчини и за намаляване чувството на отпадналост и умора. Ключова е ролята му в метаболизма на аденозин трифосфат (АТФ) основната „разменна монета“ за енергия на всички клетки в нашия организъм.

Магнезият спомага за поддържане нормалното състояние на кости и зъби, както и за функционирането на мускулите и нервната система. Има роля и в поддържане на нормална психична функция

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и деколтето. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото.
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.
Клиника Derma-act