Хименопластика

Хименопластиката е хирургическа процедура, при която се възстановява целостта на разкъсан хименален пръстен (девствена ципа) при жената.

Как протича процедурата? 

Пациентът се настанява комфортно в гинекологична позиция. Поставя се обща или местна анестезия за обезболяване. Идентифицират се краищата на разкъсания химен, опресняват се ръбовете и се извършва двуслойно възстановяване (реконструиране) на хименалния пръстен.

За кого е подходяща процедурата?

Процедурата е подходяща за жени над 18 години, които желаят да възстановят химена си по религиозни, културни, психологически или козметични причини.

Колко време продължава възстановяването?

След процедурата е нормално да има оток и леко кървене на мястото на манипулацията. Не трябва да се поставят тампони във влaгaлището за период от 6 седмици. Добре е да се преустанови практикуването на всякакви видове спорт за период от 3 седмици, тъй като би могло да повлияе неблагоприятно на резултатите от процедурата.

Преди процедурата е нужна индивидуална консултация с д-р Персенски. Прегледът може да включва ехография и цитонамазка. На негова база се изготвя план за извършване на процедура или комбинация от такива.

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и деколтето. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото.
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.

Препоръчани