Глутатион

Глутатионът е основният ендогенен антиоксидант, естествено синтезиран от организма. Той се състои от аминокиселините глицин, L-цистеин и L-глутаминова киселина. Произвежда се в черния дроб и в невроните на централната нервна система. Основната му роля е да предпазва организма от свободните радикали, пероксидите и тежките метали.

Глутатионът играе важна роля в протеиновия синтез, детоксикацията на черния дроб, защитата и възстановяването на ДНК, трансфера на аминокиселини, активирането на ензими и много други метаболитни процеси. Дефицитът на глутатион се свързва с повишен риск от развитие на рак, диабет тип 2, хепатит, болест на Паркинсон и хронични белодробни заболявания. Причината за това е, че при недостиг на този важен антиоксидант токсините се метаболизират в мастната тъкан, което води до затлъстяване.

Глутатионът се абсорбира най- добре чрез интравенозно инжектиране. Когато се приема под формата на таблетки, той бързо се окислява в стомашно-чревния тракт, което затруднява усвояването му и ефективното му използване от организма в обичайните форми в коит се предлагат антиоксидантите.

Основни ползи за здравето от глутатиона

 • Предотвратява клетъчното стареене.
 • Укрепва имунната система и подпомага правилното функциониране на дихателната система.
 • Тонизиращи и намаляващо умората действие.
 • Подпомага изграждането и възстановяването на тъканите.
 • Подпомага функцията на ендотелните клетки, отговорни за отпускането и свиването на кръвоносните съдове.
 • Понижава кръвното налягане при ендотелна дисфункция.
 • Подпомага изхвърлянето на мазнини от страна на черния дроб и жлъчния мехур.
 • Подпомага възстановяването на черния дроб при алкохолна чернодробна болест и неалкохолна мастна чернодробна болест.
 • Подобрява инсулиновата чувствителност и подпомага профилактиката и лечението на диабет.
 • Подобрява функциите на дебелото черво при улцерозен колит.
 • Подпомага когнитивната дейност и проявява невропротективни свойства.
 • Помага за облекчаване на симптомите на муковисцидоза – заболяване, характеризиращо се със с прекомерно производство на слуз, което засяга храносмилателната система, панкреаса и функцията на белите дробове.

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и деколтето. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото.
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.
Клиника Derma-act