Дермални филъри JUVÉDERM®

JUVÉDERM® е дермален филър на базата на гел от хиалуронова киселина, който възстановява обема и подобрява структурата на кожата на лицето.

Хиалуронова киселина е естествено намиращо се в тъканите вещество , което основно помага за по-добра хидратация и еластичност на кожата.

Прилага се основно в зоните:

 • Назолабиални гънки (линии от носа до ъглите на устата)
 • Уголемяване и хидратация на устни
 • Марионетни линии (линии от ъглите на устните до линията на челюстта)
 • Възстановяване на обем и подчертаване на скулите
 • Слъзна падина (хлътвания под очите)
 • Скулптуриране на брадичка и линията на долната челюст

Какво представляват дермалните филъри JUVÉDERM®?

Гамата JUVÉDERM® предлага продукти със специфични реологични свойства, което определя индикациите и зоните на инжектиране. Например, JUVÉDERM® ULTRA 3 най-често се използва за уголемяване на устни и корекция назолабиални бръчки, докато JUVÉDERM® VOLUMA® се използва за възстановяване на обемите в средна част на лицето (скули, темпорална зона).

Едно от предимствата на процедурите с JUVÉDERM® са високата ефективност, натурални резултати и дълготрайност, които ги прави незаменима нехирургична възможност за корекция, лифтиране или освежаване на лицето. Прилага се инжекционно, като процедурата обикновено отнема не повече от 30 минути . Резултатите са незабавни и могат да продължат до 24 месеца в зависимост от продукта и зоната на инжектиране.

JUVÉDERM® е безопасна и ефективна възможност за пациенти, които искат да възстановят обема и да изгладят бръчките на кожата си. Въпреки това, както при всяка медицинска процедура, важно е внимателно да се оцени всеки пациент и да се гарантира, че той е добър кандидат за инжектиране.

Какво представлява технологията VYCROSS®?

Технологията VYCROSS® осигурява уникална патентована формула от комбинация на хиалуронова киселина (ХК) с ниско и ХК с високо молекулно тегло за по-ефективно кръстосано свързване, което води до по-малко отоци, по-добра интеграция в тъканите на кожата, както и до по-голяма продължителност на ефекта.

Формулата е разработена за постигане на максимално естествени резултати и запазване на естественото изражение на лицето.

Подходът по отношение на оценка на пациента, изготвяне на терапевтичен план и техника на инжектиране, е въведен от Бразилският пластичен хирург Mauricio De Mayo и патентован под името MC CODES™.

JUVÉDERM® VOLBELLA®
Най-мекият филър, който се използва за изглаждане на фини линии , хидратация на устни, подобряване зоната на бар-код или т.н пушачески бръчки, и единственият филър подходящ за подобряване на зоната под очите.

JUVÉDERM® VOLIFT®
Продукт които се използва за изглаждане на средно дълбоки линии на лицето, добавяне на обем/оформяне на устни и възстановяване на леки до средно тежки загуби на обеми в лицето.

JUVÉDERM® VOLUMA®
Възстановява обеми, инжектира се дълбоко в зоната на скулите, темпорална зона и брадичката като ефектът продължава до 24 месеца.

JUVÉDERM® VOLUX®
Първият и единствен одобрен от FDA хиалуронов филър за скълпториране на брадичка и долна челюст. Резултатът трае 18-24 месеца.

JUVÉDERM® VOLITE®
Продукт, който се използва за подобряване на качеството на кожата – хидратация, еластичност и релеф. Продължителността на ефекта след еднократно лечение е 6 – 9 месеца. Протоколът предложен от Allergan Aesthetics за достигане на оптимални резултати е 2 мл в областта на лицето.

JUVÉDERM® Ultra са продукти съдържащи Hylacross патентована технология на производство.

JUVÉDERM® Ultra Smile /0,55ml/
Специално създаден за корекция на устни. Уникален продукт за естествено и деликатно запълване и елегантно контуриране, както и за третиране на вертикални линии на устните и вдлъбнатини в ъгъла на устните.
Подходящ за поддържане на постигнатия резултат, попълване и корекция.

JUVÉDERM® Ultra 2 /0,55ml/
Продукт за корекция на фини линии, особено тези в областта на очите и устните.

JUVÉDERM® Ultra 3 /1ml/
Универсален продукт за изглаждане на средни и дълбоки бръчки, като назолабиалните гънки. Изключително подходящ за придаване на обем и оформяне на устни.

JUVÉDERM® Ultra 4 /1ml/
Продукт с по-голяма кохезивност, за повече обем,, Подходящ е за дълбоки бръчки, както и за контуриране на лицето.

Често Задавани Въпроси

Всеки един продукт съдържа лидокаин, който е локален анестетик. Лидокаинът обезболява зоната и прави процедурата ви безболезнена. Възможно е да почувствате лек дискомфорт по време и след процедурата. Можете да говорите за това с вашия специалист преди процедурата.
Вашият специалист по естетична дерматология ще маркира зоната, която ще се третира с молив. Използва се фина игла за инжектиране на филъра в целевата област. Следва лек масаж в инжектираната област с цел равномерното разпределяне на продукта. Това също ще намали вероятността от подуване. Цялата процедура отнема около 15 минути до един час. Можете да използвате компреси с лед, за да облекчите подуването след лечението. Ще видите резултатите незабавно или след спадане на подуването и интегрирането на продукта което понякога отнема до 14 дни.
В зависимост от възрастта, анатомията, тежестта, загубите на обеми и дълбочината на бръчките нужното количество се изчислява по време на консултацията с вашия специалист. Обсъдете с Вашия лекар какви са Вашите очаквания и колко продукт ще Ви трябва, за да ги изпълните.

Средната цена на една спринцовка е около 600 лв. Това отново зависи от количеството Juvederm, което ще ви е необходимо. Всички актуални цени и промоции може да откриете в нашия ценоразпис.

Резултатите след поставяне на филър са красиви, но временни. Те могат да продължат около една до две години в зависимост от формулата. Ще се нуждаете от повторна манипулация в момента, в който резултата започва да се променя, като обикновено това се случва около 12 месеца след процедурата.
След цялостен лифтинг  (liquid lift), препоръката е да се направи нова консултация с наш специалист 9-12 месеца след първоначалната процедура и да се коментират резултатите и евентуални бъдещи манипулации.

Като цяло филърите JUVÉDERM®  се считат безопасни и се наблюдават минимални странични ефекти. Може да почувствате следните нежелани реакции след лечението:

  • зачервяване
  • сърбеж
  • синини на местата на инжектиране
  • подуване и чувствителност
  • сухота

Трябва да избягвате алкохолни напитки, излагане на топлина и усилени упражнения през първите 24 часа след процедурата. Излагането на някое от тях би довело до временно подуване, зачервяване или сърбеж на мястото на инжектиране.

Използвайте компрес с лед, за да предотвратите подуване. Попитайте Вашия лекар колко време трябва да изчакате, преди да нанесете грим или какъвто и да е продукт, за да избегнете реакция.

Въпреки че са много редки, понякога могат да възникнат по-сериозни усложнения поради инжектиране на хиалуронова филър в кръвоносен съд, което е както следва:

 • зрителни аномалии
 • слепота
 • постоянни белези
 • късни алергични реакции

 

Не използвайте JUVÉDERM® инжекции, ако:

 • сте алергични към някоя от съставките му
 • имате анамнеза за алергични реакции към лидокаин
 • сте бременна или кърмите

Пациенти с активни кожни инфекции, алергии към хиалуронова киселина или анамнеза за келоидни  белези не трябва да се подлагат на инжекционни процедури. Също така е важно да се информират пациентите за потенциалните странични ефекти от лечението, които могат да включват зачервяване, подуване и синини на мястото на инжектиране.

По отношение на последващите грижи, пациентът трябва да избягва всякакви напрегнати дейности, които могат да причинят увеличен приток на кръв към третираната зона, както и да избягва излагането на екстремна топлина или студ. Те също трябва да избягват излагане на слънце, плуване и сауни поне 24 часа след лечението.

Преди и След

Клиника Derma-act