Бръчки и фини линии

В клиники Derma-Act прелагаме богат набор от ефективни, модерни и персонализирани процедури за премахване на бръчки и фини линни. С наша помощ можете да заличите следите на времето и да си осигурите една наистина младежка и свежа визия.

Преждевременното стареене на кожата е проблем, с който всеки се сблъсква рано или късно. Въпреки, че бръчките се появяват върху кожата и на двата пола, те стават видими по-рано при жените, тъй като процесът на стареене при мъжете е по-бавен. Това е така, защото кожата им е с 25% по-плътна от женската, което прави отпускането и фините линии по-малко вероятни. Хубавата новина е, че това не е необратим процес и съществуват различни опции за лечение.

Натурален резултат

Много хора се притесняват от бръчките си, но не предприемат стъпки за премахването им. Една от основните причините е, че се страхуват да не изглеждат “безизразни и студени” след намесата. В клиники Derma-Act целта ни е да постигнем максимално естествен резултат при лечението на отпусната кожа и бръчки. Това е възможно благодарение на дългогодишния ни опит в тази сфера и предобитата с времето специфична техника на нашите дерматолози. Процедурите за третиране на бръчки са нещо, което си заслужава и трябва да опитате. Те са безболезнени и 100% безопасни.

Видове бръчки по лицето

Бръчките са разделени в две главни категории¬ в зависимост от причините за появата им – динамични и статични,. Динамичните бръчки или така наречените мимически бръчки, се формират в резултат на повтарящи се изражения на лицето като смях, мръщене, набръчкване на устните и др. Те се създават в зоните с „интензивна подвижност“, като например по челото (хоризонтални и вертикални бръчки), между веждите (гневни бръчки), във външния ъгъл на очите (пачи крак) и около устата (бръчки, причинени от усмихване). Статичните бръчки се образуват главно поради загуба на колаген и еластичност в процеса на стареене. Този тип бръчки се появяват най-често по бузите, около носа и устата. Назолабиалните бръчки са обикновено най-изразеният признак на естественото стареене на лицето.

В кои зони на лицето най-често се наблюдава появата на бръчки?

Бръчките, които се появяват на челото, се разделят на две категории:
Хоризонталните вдлъбнатини, които се създават поради честото набръчкване на кожата чрез повдигане на веждите и вертикалните линии, които се създават след всяка по-изразителна мимика на лицето. С течение на времето, тъй като кожата по-трудно се връща на мястото си, бръчките остават трайно по лицето, независимо от изражението на пациента.

Вежди и клепачи
Гневната бръчка е отчетливата вертикална гънка намираща се между веждите.

Очи
Фините бръчки в ъгълчетата на очите, напомнящи формата на пачи крак, са почти незабележими първоначално, но с времето и с намалено производство на колаген и еластин стават все по-дълбоки.

Нос и устни
Назофарингеалните бръчки се наблюдават в зоната на носа и в ъгълчетата на устата. Появяват се и марионетни линии, които придават тъжен и уморен вид. Те започват от ъглите на устата и продължават надолу към ръба на долната челюст.

Шия
Отпускането на мускулите на шията води до загуба на плътност на кожата и появата на хоризонтални и вертикални бръчки, които се простират до гърдите. Хоризонталните бръчки се дължат на намаляването на колагена и еластина, докато вертикалните бръчки се създават от седенето в една и съща позиция в продължение на много години. Сънят в една и съща поза често е основната причина за вертикални бръчки по шията и гърдите.

Какви са причините за появата бръчките?

 • Хормонално стареене
  С годините се наблюдава намаляване на производството на колаген и отслабване на еластиновите влакна. Кожата се отпуска, губи младежката си плътност, а фините линии стават по-интензивни и по-дълбоки.

 • Генетично стареене
  Нормалният процес, който води до отслабване и разграждане на двата градивни елемента на кожата, еластин и колагенови протеини.

 • Излагане на слънце
  Прекомерното излагане на слънце без адекватна слънцезащита ускорява появата на бръчки, увеличава образуването на свободни радикали и инхибира производството на еластин и колагенови влакна.

 • Повтарящи се лицеви мимики
  Специфичните изражения на лицето, които се повтарят много често като реакция на изненада, агония, радост, тъга и др., оставят следи върху кожата, тъй като еластиновите влакна отслабват.

Лечение на бръчки

Лазерно подмладяване с PicoSure®

PicoSure® е един от най-добрите лазери за подмладяване на кожата. Благодарение на късата продължителност на импулса се намалява рискът от увреждане на околната кожа, докато същевременно се третира в най-голяма степен конкретният проблем. PicoSure® може да бъде използван за подобряване на текстурата на кожата, фините линии и бръчки, неравномерния тен, белезите от акне. Процедурата е нехирургична, неинвазивна с кратък период на възстановяване и може да пасне отлично на забързаното ежедневие.

Премахва фини и по-дълбоки бръчки

Стяга кожата, подмладява и изравнява тена

Премахва лунички, слънчеви петна, белези и белези от акне

Видими резултати още след първата процедура

Ботулинов токсин

Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, като прави невъзможно съкращаването им за известен период от време. Така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващи бръчки.
Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване. Освен това, ботокс контролира и нежеланото изпотяване по лицето и най-вече по челото. Особено успешно се оказва приложението му за изглаждане на бръчките между веждите, около очите (т. нар. пачи крак), около устните. В състояние е да промени общата визия на лицето като заличи уморения вид.

Предпочитан при лечение на динамични бръчки

Ефективно третира мимическите бръчки на челото и междувеждието, както и „пачи крак“

Най-предпочитаната неинвазивна козметична процедура от 1993 г. насам

Хиалуронова киселина – Филъри

Дермалните хиалуронови филъри са продукти за инжектиране, които се използват за различни естетични корекции като попълване на фини и дълбоки бръчки, уголемяване на устни, контуриране на лицето, моделиране на скули, брадичка, хлътване в зоната под очите, нехирургична корекция на нос.
Синтезирани са на основата на стабилизирана хиалуронова киселина, естествена съставка на човешкото тяло. Основното им предимство е бързият и видим ефект, съобразен с нуждите на пациента като количество и качество на избрания продукт.

Предпочитан метод при третиране на статични бръчки около носа и устата

Запълва вдлъбнатините по кожата

като същевременно възстановява загубения обем на скулите, устните и брадичката

Възвръща свежия вид на лицето

Magellan PRP

Процедурата Magellan PRP е една от най-естествените и прецизни процедури за подмладяване. Процедурата прави кожата по-стегната, плътна и еластична, помага за изравняването на тена и намаляването на фините линии и пигментациите по кожата. В сравнение с обикновената плазмотерапия, при процедурата Magellan се получава до 10 хиляди пъти по-висока концентрация на тромбоцити. Това прави процедурата по-ефективна, а резултатите от нея се виждат почти моментално след приключването ѝ.

Процедура против стареене

известна още като вампирски лифтинг (или плазмолифтинг)

Използва се естествения механизъм на регенерация на клетките

Стегната кожа и цялостно освежаване на визията

Мезотерапия на лице, шия и деколте

Мезотерапията представлява хидратация в дълбочина на кожата. Заради специфичните си действия всяка мезотерапия има определена индикация – хидратиране, стягане на кожата, тонизиране, минимизиране на финни линии, както и намаляване на тъмни кръгове и отоци. Най-често третираните зони са в областта на лицето ,очите и шията. Всеки пациент е подходящ за тази процедура, като може да се започне дори от 20-годишна възраст и в зависимост от конкретните индикации и нужди на кожата.

Неинвазивен метод

Регенерира и подмладява кожата

Подходяща за всички възрасти

Продължителност на резултатите

Колко дълго ще продължи резултатът от всяка процедура до голяма степен зависи от мускулната подредба на лицето. Лицата, по отношение на синхронизацията на емоциите и мускулните контракции, се делят на три вида: ортокинетични, хиперкинетични и хипертонични. Ортомоторният тип, при който има перфектен синхрон, е идеалният тип. Правилното разпознаване на типа на лицето и използването на правилна дозировка, са ключови фактори в лечението и също така водят до балансиран резултат, без неестествено замръзнало изражение на лицето. Други фактори, които влияят върху продължителността на ефекта, могат да бъдат възраст, състояние на кожата, степен на фотостареене, тютюнопушене и др.

Апаратура

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.
Отлични резултати се постигат при третиране в областта на лицето, шията и деколтето. По препоръка на Вашия дерматолог биха могли да бъдат третирани и други части на тялото.
Веднага след процедурата е възможно леко зачервяване, което изчезва до няколко часа след процедурата. Незабавно можете да се върнете към Вашия ежедневен ритъм на работа като поставите слънцезащитен крем, ако Ви предстои да се излагате на пряка слънчева светлина.
Обикновено за постигане на оптимален резултат – от 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с постигнатия краен резултат. Консултирайте се за необходимия брой процедури с Вашия дерматолог.
Херпес и други кожни инфекции в областта на третираната зона, злокачествени кожни образувания, бременност, епилепсия и др. неврологични заболявания. Запознайте се с информираното съгласие, което ви дава допълнителна информация относно самата процедура и евентуалните рискове. Това ще е и информираното съгласие, което ще подпишете преди прилагането на процедурата.

Преди и След