Аугментация на бюст

Oт векове гърдите са символ на женската сила и красота. Много жени обаче се чувстват неуверени в своята женственост заради естествената форма и размер на бюста си и се нуждаят от професионална намеса, за да постигнат идеалните за тях пропорции. В Derma-Act, екипът от опитни пластични хирурзи, начело с д-р Александрос Лафчис,  гарантира напълно естествен и впечатляващ краен резултат след процедура по аугментация на бюста.

Какво трябва да знаете за уголемяването на бюста

Уголемяването на гърдите е една от най-популярните естетични операции в света. Счита се за безопасна и лесна инвазивна процедура. Целта ѝ е да увеличи размера на гърдите с помощта на импланти. Изисква обща анестезия, а продължителността ѝ варира между 1 ½ и 2 часа. След операцията пациентът трябва да остане под лекарско наблюдение в клиниката за едно денонощие.

Операцията е предназначена за жени, чийто гърди са загубили формата и обема си, както и за такива, които искат цялостно да подобрят своя външен вид. Уголемяването на бюста е личен избор и е важно да бъде направен с реалистични очаквания. Преди да вземете решение за процедурата е важно да знаете дали сте правилният кандидат. За целта трябва да оговаряте на едно или повече от следните условия:

• Вие сте физически здрава, не сте бременна и не кърмите
• Вие сте над 18 години и гърдите ви са напълно развити
• Гърдите ви са загубили своята форма и обем след бременност, загуба на тегло или поради стареене
• Горната част на гърдите ви изглежда „празна“
• Гърдите ви са асиметрични
• Едната или двете гърди не са нормално развити или имат удължена форма
• Големината на бюста ви се струва нехармонична спрямо тялото ви и желаете да подобрите пропорциите

Безопасни ли са имплантите?

Имплантите са 100% безопасни. Те са най-популярният метод за уголемяване на бюста. В Derma-Act използваме висококачествени силиконови импланти, които са сертифицирани от американската агенция FDA. Всеки имплант идва със собствен сериен номер и е гарантиран от производителя.

Ползи от уголемяване на бюста

Неслучайно уголемяването на бюста е една от най-популярните естетични операции при жените. Предимствата от процедурата са много, като най-често изтъкваните са:

Оптимизира формата на гърдите

Възстановява симетрията и хармонията на гръдния кош спрямо цялото тяло

Повишава самочувствието

Подобрява сексуалния живот

Има незабавен резултат

Постоперативните белези са леко забележими

Дълготрайни импланти, одобрени от FDA

Минимален възстановителен период

Какво представлява процедурата по уголемяване на бюста?

Процедурата по уголемяване на бюста (наричана още аугментационна мамопластика) подобрява естествения размер и форма на гърдите. Чрез нея може да се увеличи размера на бюста или да се възвърне обема, загубен с възрастта, след драстично отслабване, бременност или кърмене.

Има няколко различни опции за увеличаване на бюста, но най-често процедурата се извършва с поставяне на гръдни импланти. Имплантите се предлагат в различни диаметри, обеми и профили и вашият хирург може да ви помогне да изберете този, който е най-подходящ за вашето тяло и цели. Те са съставени от силиконов гел и се вкарват чрез разрез около зърната (периареоларни), под гърдите (в инфрамаммарната гънка) или в подмишницата (трансаксиларна). Поставят се под или над гръдния мускул – в зависимост от индивидуалния случай.

Увеличаването може да се извърши и чрез трансфер на мазнини в гърдите, при който вашият хирург премахва излишната мазнина от една област (като корема или бедрата) чрез липосукция и след това я инжектира в гърдите. В някои случаи имплантите се съчетават с трансфер на мазнини, тъй като мазнината може да помогне на импланта да седи по-естествено (така наречените хибридни импланти).

Често Задавани Въпроси

Първоначалният физически преглед при вашия хирург включва измерване на гръдната стена и гърдите. След обсъждане на желания краен резултат, той ще ви даде своите препоръки за самата операция и ще ви помогне да изберете най-добрия за вашата анатомия размер и тип на силиконови импланти, както и местоположение на разреза.

Преди операцията се изисква:

  • Да сте в добро здравословно състояние.
  • Да се консултирте с вашия пластичен хирург за всички лекарствени взаимодействия, които могат да съществуват с лекарства, които вече приемате.
  • Да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. След операцията могат да ви бъдат предписани болкоуспокояващи и антибиотици.
  • Да си направите необходимите кръвни и образни изследвания (ехография за жени под 40 г. и мамография за жени над 40 г.), както и консултации с кардиолог и анестезиолог.
  • Да ви се вземе размер за бельо (стягащ сутиен).
  • Да не приемате нищо през устата (храна и вода) в деня на операцията.
  • Да съобразите датата на операцията с вашия менструален цикъл.
Ние препоръчваме будна седация с местна упойка – това понижава рисковете по време на операцията и свежда постоперативното гадене и повръщане до минимум. Но при противопоказания се пристъпва към генерална анестезия.
Обикновено продължителността на операцията е между 1 ½ и 2 часа, но всичко е строго индивидуално и е редно да обсъдите конкретния случай с вашия пластичен хирург.

Повечето пациенти се нуждаят от около една седмица време за общо възстановяване непосредствено след процедурата за увеличаване на бюста.

След операцията разрезите ви са покрити с превръзки. Ще ви бъдат дадени инструкции колко често и как да ги сменяте, също и как да почиствате разрезите така, че да предотвратите инфекция. Конците се махат между 10-тия и 14-тия ден след процедурата, в зависимост от зарастването на раните. Трябва да носите специален спортен сутиен (1-ви месец денонощно и 2-ри месец само през деня), за да осигурите подкрепа и да намалите отока. Ако имате дренажни тръби, те ще останат на място, докато вашият пластичен хирург реши да се махнат. За да предотвратите деформация на имплантите е желателно е да спите по гръб за около шест седмици след процедурата. Препоръчваме минимална физическа активност и спорт в първите четири постоперационни седмици и избягване на вдигане на тежести до втория месец.

След премахването на конците по преценка на вашия пластичен хирург може локално да се прилагат кремове за по-добър естетичен вид на белезите, както и да се третират допълнително с лазери.

След уголемяване на бюста чрез гръдни импланти, гърдите постепенно започват да се „спускат“ надолу (кожата се разтяга и мускулите се отпускат), премествайки имплантите от първоначално високия стоеж в по-естествена позиция. Процесът отнема около 3 месеца, в зависимост от организма на пациента.

При трансфер на мазнини в зоната на гърдите, увеличеният обем е видим веднага след процедурата, но тялото ще абсорбира една част от инжектираната мазнина през първите три месеца. В рамките на шест месеца по-голямата част от отока ще отшуми и крайният резултат ще бъде на лице. В рамките на една година новата мазнина ще действа като естествена тъкан на гърдата.

Преди и След