Няколко съвета за постигане на желаната фигура

Не е трудно да постигнем желаната фигура, ако обръщаме внимание на основните фактори, които влияят на тялото ни. Най-важните от тях са здравословното хранене, физическата активност, достатъчният прием на вода и качественият сън, които понижават риска от болести и ни помагат да постигнем красива визия.

Здравословно хранене

Приоритет са здравословната закуска и обяд. Късното хранене не е един от най- здравословните навици. Оказва се, че е най-добре основното количество калории да бъдат приети преди 15:00ч. Важна част от диетата е да не се пропуска ядене и да се приеме храна по-често на ден, но в по-малки количества. Пълноценното хранене изисква консумация на разнообразна храна. В диетата трябва да включва храни от различните хранителни групи. Препоръчително е да се консумират повече зеленчуци и плодове, риба (няколко пъти седмичнo) и червено месо (веднъж седмично).

Физическа активност

Освен диетата, спортуването е един от основните начини да влезем във форма. Ходенето е едно от най-добрите упражнения за загуба на тегло. Лесно е да вмъкнете ходенето в ежедневието си. За да добавите повече стъпки, опитайте се да се разходите в обедната почива, качете се по стълбите на работа или изведете кучето си на допълнителна разходка. Основното правило е да се правят 10000 крачки дневно, които се равняват на 6-8 км. Има и много други видове тренировки, от които можем да загубим тегло: пилатес, джогинг, плуване, силова тренировка, йога и др. Да не забравяме, че трябва да горим повече калории, отколкото приемаме, за да понижим телесната си маса.

Сън
Ако се опитвате да намалите теглото си, количеството сън, което приемате, може да е важно колкото вашата диета и тренировка. Сънят може да е липсващия фактор за много хора, които се борят с излишните килограми.

 Ето няколко причини защо сънят е важен за отслабване:

 • Малкото количество сън повишава апетита –  това вероятно е причинено от влиянието на съня върху два важни хормона на глада – лептин и грелин.
 • Липсата на сън намалява енергията, издръжливостта и силата.
 • Недоспиването води до централно затлъстяване.

Колкото по- малко спите, толкова повече килограми трупате и колкото повече килограми трупате, толкова по-трудно успявате да заспите.

Вода
Консумацията на вода е свързана с по-лесна загуба на тегло. Добрата хидратация увеличава чувстовото за ситост, особено ако пиете чаша вода преди хранене. Повишеният прием на течности помага за изчистване на излишния натрий от тялото, което намалява усещането за подутост и дискомфорт. Водата елиминира и токсините от организма.
Ето няколко съвета, които да ви помогнат да повишите приема на вода:

 • Пийте 1 чаша вода при всяко хранене
 • Носете бутилка със себе си
 • Пийте повече вода при физическа активност
 • Яжте повече супи, зеленчуци и плодове с голямо съдържание на вода

Благодарение на модерните технологии, процесът на отслабване може да бъде ускорен. В Derma-Act също можем да помогнем за постигане на желаната фигура в зависимост от нуждите на пациента. Предлагаме разнообразие от процедури, включително:

 • Криолиполиза – неоперативна процедура, която замразява мастните клетки в третираната област, след което тялото ги изхвърля по естествен път и така изчезват завинаги.
 • Лимфен дренаж с BTL LYMPHASTIM– подобрява кръвообращението,  стяга кожата премахва отоците и тежестта в краката.
 • BTL UNISON – премахва всички видове целулит и стяга кожата.
 • SculpSure – стопява мазнините.
 • Инжекционна мезотерапия срещи целулит и отпускане на кожата.