Безоперативна блефаропластика с Plasma BT

Какво представлява Plasma BT?

Plasma BT е последна генерация устройство за плазма, което комбинира хирургичните възможности на плазма технологията (Plasma Surgical™) с естетични процедури. Също така апаратът е оборудван с технологията Plasma Shower™.

Plasma BT осигурява нехирургично повдигане на горен и долен клепач и третира бръчиците в околоочния контур. Доскоро хирургичната блефаропластика беше единственият метод за отстраняване на излишната кожа на горния и стягане на долния клепач. Към момента обаче има нови революционни технологии в насока неоперативна блефаропластика, каквато е процедурата с Plasma BT. Терапията действа локално, без да уврежда околната тъкан.

Какво представлява Plasma Surgical™?

Хирургичният накрайник е прецизен и не засяга клетките на кожната тъкан. Той само изпарява кожната повърхност, създавайки малки мрежовидни контури по повърхността на клепача. Може да се използва ефективно при различни проблеми като акне, белези, както и за неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач.

Какво е Plasma Shower™?

Плазма накрайник, който отстранява бактериите и помага за абсорбция на лекарствените вещества в кожата. Мощната нискотемпературна атмосферна плазма по повърхността на кожата стерилизира кожата, a йонизираните радикали стимулират възстановяването ѝ и имат антибактериално действие. Също така улесняват трансдермалната доставка на вещества, изсветляването на кожата и образуването на колаген. С помощта на този накрайник се предотвратява стареенето на кожата, като се стимулира образуването на колаген и фибробласти.

Какъв е ефектът на плазмата върху човешката кожа?

Плазмата е четвъртото състояние на материята след твърдо, течно и газообразно. При него газовете се йонизират от високата температура и електрическия заряд на обкръжаващата среда. Тя унищожава бактериите и има благотворно въздействие върху клетките, подпомагайки регенерацията им.

За разлика от лазера, тя не засяга кожата, кръвоносните или епидермалните тъкани, и има отличен резултат при лечение на дерматологични заболявания, стерилизация, абсорбция, регенерация на кожата, антипигментация и повишаване нa еластичността.

Какво представлява процедурата с Plasma BT?

    • Процедурата продължава около 50-60 минути и е с бърз възстановителен период.

    • Броят необходими процедури зависи от количеството отпусната кожа. Ако имате по-отпуснати клепачи, може да са необходими между 2 и 4 процедури.

    • Интервалът между две процедури трябва да е 30 дни, тъй като след третиране на околоочния контур производството на нов колаген става постепенно в период от около 6 седмици. Постигнатият резултат се запазва до 2 години.

    • За да се сведе до минимум чувството за дискомфорт, се прилага локална анестезия.

    • Процедурата се препоръчва на възраст между 25 и 50 години. Не се препоръчва на хора с много излишна и увиснала кожа, както и на хора с кожа, склонна към образуване на пигментни петна.

Нашите специалисти са винаги на Ваше разположение.
За допълнителна информация или за записване на час се обадете на тел. 0889 741 417 или на 0882 772 771.