Лазерна система PicoSure Pro®

Какво представлява PicoSure Pro® и за какво се използва?

PicoSure Pro® е първият и единствен 755нм александритен пикосекунден лазер.
Устройството PicoSure Pro доставя 755нм енергия за пикосекунди. Така кожата е предпазена от силно термично увреждане, като същевременно ефектът се насочва оптимално към нежелания пигмент, бръчки, белези от акне и пори с много по-бързо действие в сравнение с традиционните лазери.

 • премахва нежелана пигментация при всички фототипове кожа
 • най-сигурният пикосекунден лазер за процедури при фототип 4/5/6
 • третира фини линии, пори, белези, подобрява текстурата на кожата, без време за възстановяване след процедурата
 • премахва татуировки и перманентен грим с различни цветове ( в цветовия спектър на червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, лилаво, сиво, черно и производните им)
 • единственият с FDA одобрение за третиране на мелазма

Защо 755нм дължина на лазерния лъч и PicosurePro® са най-сигурни и ефективни при работа дори върху фототип 4/5/6 (тъмна кожа) ?

Пикосекундната вълна на PicoSure Pro® генерира много висока енергия за частица от секундата, която създава механичен или така нареченият фотомеханичен ефект върху целта, разрушава пигмента на много малки частици, които след това лесно се елиминират от тялото.

755нм дължина на вълната се усвоява в много висока степен само от меланина в пигментните клетки, с почти минимално абсорбиране от хемоглобина в кръвоносните съдове, което заедно с предимството на пикосекундата вълна не травмира излишно третирания участък, не генерира излишък от топлина и прави всяка процедура с минимален възстановителен период и дава сигурност на работа дори при тъмна кожа.

За сравнение наносекундната вълна, която създава излишък от топлина, увеличава създадената травма и съответно увеличава времето за възстановяване и риска от странични ефекти. Наносекундните лазерни системи раздробяват пигмента на по-големи и трудни за елиминиране от тялото частици.

Какви са новите предимства и възможности на PicoSure Pro®?

 • Възможност за персонализиране на процедурите чрез избор на различна и по-висока енергия при всяка процедура, за по-бързи и видими резултати с по-малък общ брой процедури;
 • По-бързи и безболезнени процедури чрез избирането на индивидуални настройки за всяка терапия и възможност за по-висока енергия при всяка процедура;
 • Нов накрайник с големина 5мм за още по-фокусирани терапии;
 • Platinum Focus Lens – допълнителен накрайник, които осигурява мощен ревитализиращ ефект, стимулира производството и реорганизирането на колагенови и еластиновите нишки в дермата. Използват се 100 допълнителни лещи, които фокусират до 20 пъти изходната енергия и предизвикват мощен контролиран стимул, което се изразява в минимално време за възстановяване и комфортна, и безболезнена процедура;
 • Нови индикации – FDA одобрение за третиране на мелазма и невус на Отa.

Премахване на пигмент на татуировка или перманентен грим

Обикновено пигментът на татуировките се намира в дермата, а този на полуперманентния грим може да има и по-повърхностно разположение. Неговото повлияване зависи от цвят, дълбочина, количество, зона на тялото и химичен състав. По тази причина броят на необходимите процедури може да бъде различен при всеки пациент и при всяка татуировка.

Пикосекундната вълна чрез своите вибрации раздробява излишния пигмент на много малки частици, които след това се елиминират чрез лимфната система. С възможността за избор между накрайниците на PicoSure Pro® ( 755 нм и 532 нм) и персонализирането на всяка процедура, дори упорити татуировки и трудни за премахване цветове като жълто и оранжево, могат да бъдат ефективно премахнати с по-малък общ брой процедури и без риск от белези след завършване на терапевтичния курс.

Често Задавани Въпроси

 • При премахване на татуировка и перманентен грим- броя на процедурите се определя индивидуално след консултация със специалист в клиниката, а разстоянието между тях е между 4 – 8 седмици.
 • При премахване на доброкачествени пигментни лезии и мелазма- броя на процедурите и разстоянието между тях се определя индивидуално след консултация проведена в клиниката.
 • Пори, фини линии, лазерно подмладяване – около 3 процедури/ през 28- 30 дни.

Процедурите протичат с лек до умерен дискомфорт, като могат да се използват различни методи за обезболяване – ледени пачове, охлаждаща въздушна система или локална анестезия при нужда.

Продължителността на процедурите се различава според големината на обработваната зона.

 • Да се избягват иритиращи активни съставки и измивни продукти няколко дни след процедурата.
 • Да не се нанася грим поне 24 часа върху третираната зона.
 • Да не се излага директно на слънце и да се използва слънцезащита с висок защитен спектър няколко седмици след процедурата.
 • При премахване на татуировки и перманентен грим, при необходимост се дават допълнителни насоки за хидратация и хигиена на третираното място.

Преди и След

Клиника Derma-act