Лазерна система PicoSure®

Какво представлява PicoSure и за какво се използва?

Американският иновативен продукт PicoSure на Cynosure е първият, най-бърз и най-ефективен пикосекунден лазер за естетични цели. Той предлага бързо, лесно и безоперативно лазерно лечение за подмладяване на кожата. Използва се за премахване на бръчки, белези от акне, лунички, стрии, слънчеви петна, мелазма и др.

PicoSure е най-предпочитаният сред специалистите метод за премахване на татуировки.

Вярно ли е, че PicoSure помага за премахването на татуировки?

Да, той е специализиран в ефективното заличаване на татуировки само с няколко процедури. При това работи с всякакъв вид кожа. Процедурата трае около 10-15 мин, в зависимост от големината на мястото, което ще се обработва.

Препоръчваме да се консултирате с нашите специалисти, за да получите пълна информация за конкретната татуировка.

Боли ли премахването на татуировка?

Интервенцията преминава с лек дискомфорт, какъвто сте имали и при слагането ѝ. За локална анестезия може да се използва крем. Препоръчваме да минат от няколко седмици между всяка процедура, в зависимост от отделните случаи.

Какво трябва да спазваме след процедура по премахване на татуировка?

След лазерно лечение за премахване на татуировки и нежелан пигмент, кожата е по-уязвима на слънчева светлина. Затова след процедурата е най-добре да не се излагате на слънце и да използвате слънцезащитен продукт с фактор SPF50.

Върху кои зони работи лазерът PicoSure®?

С PicoSure могат да се третират почти всички части от тялото: лице, гърди, деколте, ръце, крака, коремна област и други.

Как работи?

PicoSure® е пикосекунден лазер. Той използва ултракъси импулси, които ръзпръскват частицата мастило с толкова голямо налягане, че то се разбива на малки прахови частици. А те лесно се абсорбират и елиминират от тялото.

Защо PicoSure®, а не Q-switch?

Наносекундните лазери Q-switch се базират на фототермалното действие, което се изразява в загряване на пигмента в заобикалящата тъкан. Докато пикосекундният лазер PicoSure® работи само върху проблемното място с ултра-къси импулси. Това резултира в по-бързо и ефективно премахване на татуировката.

Предимства на PicoSure® пред други подобни процедури

PicoSure® се фокусира единствено върху проблемното място, независимо от големината му. За сравнение, лазерите с фототермално действие отстраняват нежеланите образувания с топлина, което уврежда кожата и не е толкова ефективно. При тях периодът на възстановяване на кожата е по-дълъг, а заради използваната топлина мястото остава зачервено и раздразнено. След PicoSure® се наблюдава само около един час зачервяване.

Нашите специалисти са винаги на Ваше разположение. За допълнителна информация или за записване на час се обадете на тел. 0889 74 14 17 или на 02/450 80 80.

Решения