Как да се грижим за кожата си през зимата

Как да се грижим за кожата си през зимата?

Зимата влияе неблагоприятно върху кожата ни. За да се погрижим за здравето ѝ, има няколко прости правила, които трябва да спазваме…

Как вреди зимата на кожата?

Ниските температури в комбинация с вятъра изсушават и увреждат не само кожата на откритите части, а и на цялото тяло. В резултат на това наблюдаваме нарушаване на микроциркулацията, бариерната функция и водно-липидния баланс. Като добавим и естествения спад на имунитета през сезона и намаления синтез на витамин D, констатираме дехидратация, зачервяване, загрубяване, лющене на кожата, както и обостряния на различни състояния и заболявания като екземи, атопичен и себореен дерматит, розацея, псориазис и други.

Какво мога да направя?

Необходимо е да заменим летните леки кремове с дълбоко хидратиращи и компенсиращи – щадящи и възстановяващи измивни продукти, като душ-олиота и душ-кремове. За да задържите усещането за комфорт и мекота през целия ден, нанасяйте по-плътни и богати текстури на тялото, лицето, устните и ръцете.
 

Не забравяйте, че слънцето и UV радиацията нямат зимна ваканция, особено в планината. Защитете кожата на фотоекспонираните повърхности с подходящ за вас слънцезащитен продукт с фактор поне 30 SPF.

Носете шапки, шалове и ръкавици от меки, недразнещи материи, за предпочитане с високо съдържание на памук.

Не забравяйте и да пиете достатъчно вода. Тя е изключително важна за протичане на всички основни процеси в организма и кожата. Оптималното количество на ден, което се препоръчва, се изчислява по формулата 30 мл  вода на килограм телесна маса.

Ако посещавате басейни, имайте предвид, че хлорът и другите препарати, използвани в тях, също влияят неблагоприятно, особено при хора с по-чувствителна кожа.

Професионално решение?

В допълнение към правилната домашна грижа, в Derma-Act можем да изготвим индивидуален план за превенция и терапия на кожата след щателен спектрофотометричен анализ с Visia. Подходящи за сезона са различни лазерни терапии, пилинги, хидратиращи и възстановяващи мезотерапии, както и козметични успокояващи терапии.
 

Не оставяйте здравето на кожата си на случайността и капризите на времето. Погрижете се за нея адекватно, за да се радвате на добрия ѝ външен вид.