Спукани съдове и капиляри/ Телеангиектазии

Спуканите кръвоносни съдове и капиляри, които обикновено се появяват в зоните около клепачите, бузите, носа и брадичката, макар и малки по големина нарушават добрия външен вид на кожата на лицето. В клиника Derma-Act успешно се справяме с този проблем с помощта на Cutera excel V+ лазер – златен стандарт в естетичната дерматология за премахване на спукани съдове и капиляри.

Въпреки, че спуканите съдове и капиляри по лицето не са заплаха за здравето на пациентите, те се отразяват както на жените, така и на мъжете върху тяхната най-чувствителна област – самочувствието. Статистически жените страдат 2 до 3 пъти по-често от този проблем в сравнение с представителите на силния пол и това обикновено ги принуждава да крият проблемните зони под слоеве грим.

С помощта на иновативния Cutera excel V+ лазер ние имаме възможността успешно да се справим с тънките, паяжинообразни васкуларни лезии. Процедурата е подходяща и ефективна при всеки тип кожа.

Какво представляват разширените кръвоносни съдове?

Разширените кръвоносни съдове (телеангиектазии), които се появяват по лицето се виждат с просто око и представляват разширени интрадермални венули с диаметър под 1мм. Известни са и като паяжинообразни вени. Цветът им варира от червено до виолетово-синьо и въз основа на външния вид се характеризират, както следва:

 • Линейни
 • Дифузни
 • Паяжинообразни
 • Мехури и петнисти лезии

Лечение на спукани съдове и капиляри

Лазерът на Cutera excel V+ действа целенасочено върху съдовете. Енергията прониква в кожата, насочвайки се само към спуканите кръвоносни съдове и се абсорбира от червения пигмент на кръвта, т. е. хемоглобина, докато заобикалящата нормална тъкан остава непокътната. Стените на съдовете се разрушават и след това се елиминират от тялото на пациента без странични ефекти. Локалното приложение на охлаждащ гел при лечението прави процедурата напълно поносима. Cutera excel V+ лазерът има и охлаждащ механизъм – сапфирено стъкло, който предотвратява усещането за парене по време на сесията.

Видими резултати още след първата процедура
Веднага след третирането на проблемната зона с лазерът цветът на спуканите кръвоносни съдове започва да избледнява, като окончателният резултат се наблюдава в рамките на 2 до 6 седмици. Постепенно кожата възвръща здравия си цвят и усещането за свежест.

Колко процедури са необходими?
Преди лечението с Cutera excel V+ лазер, ние правим изследване на спуканите кръвоносни съдове на лицето с иновативната система за дермален анализ VISIA® . В зависимост от броя и размера им се препоръчват 1 до 2 сесии, рядко 3, които се извършват на интервали през един месец.

За какво трябва да внимавам след лазерно лечение?
Лечението с лазер Cutera excel V+ е безболезнено, без странични ефекти и без възстановителен период. Препоръчваме ежедневно прилагане на регенериращ и слънцезащитен крем, избягване на директно излагане на лицето на слънце, както и интензивното триене на третираната зона.

Предимствата на третиране с Cutera excel V+

Перманентни резултати

само след 1-2 процедури

Безопасен

без странични ефекти

Подходящ за всеки тип кожа

дори през летния период

Без възстановителен период

не се налага прекъсване на ежедневния ритъм на работа

Апаратура

TEMPLATE – ТruSculpt®flex от Cutera®

Назад Какво представлява truSculpt®flex от Cutera®? truSculpt®flex от Cutera® е уред за скулптуриране на мускулите от последно поколение, който предлага изключителни възможности за персонализиране на

Прочетете повече »

Често Задавани Въпроси

Неинвазивна технология за дискретно, безопасно и ефективно третиране с видим константен резултат след всяка процедура, без абсолютно никакви нежелани странични ефекти. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента.

Други възможни фактори са:

 • Прекомерно излагане на слънце;
 • Нараняване;
 • Белези от акне;
 • Розацея;
 • Колагенози;
 • Пойкилодерма на Civatte;
 • Системно използване на кортикостероиди;
 • Автоимунни заболявания, като лупус еритематозус.
Спуканите кръвоносни съдове по лицето най-често нямат симптоми. Рядко причиняват усещане за парене.
Не, спуканите кръвоносни съдове на лицето не са опасни за здравето, нито са свързани с венозна недостатъчност, както понякога се случва с разширените вени на долните крайници. Те са чисто естетически проблем.
Категорично не. Напротив – ако не се лекуват, те се влошават с времето. Опитите да бъдат елиминирани със специални кремове обикновено са неуспешни, тъй като те действат повърхностно върху кожата, а не в основата на проблема.

Преди и След

Препоръчани