Блефаропластика в Derma-Act

Освежете погледа си с блефаропластика и свалете години от своето лице с помощта на д-р Наталия Иванова – новият гост-лекар и специалист по околоочна пластична и реконструктивна хирургия в екипа на Derma-Act. Възползвайте се от възможността за консултация в Derma-Act Infinity. Запишете своя час на тел. 0889 74 14 17 или 0882 77 27 71.

Но какво всъщност е блефаропластиката?

Позната като една от най-често прилаганите оперативни методики за подмладяване, блефаропластиката представлява оперативна процедура, която стяга и повдига отпуснатата кожа на клепачите с цел да отвори и освежи погледа. Подходяща е за пациенти, при които кожата на очите е започнала да губи своята еластичност, да увисва и има изразена подпухналост. 

Как протича процедурата?

Оперативната процедура продължава средно 60-90 минути и се извършва под местна или обща анестезия. Може да се приложи на горен и долен клепач, поотделно или заедно. При интервенция на горния клепач се прави разрез по неговата дължина (който в последствие остава добре скрит в гънката на окото) и се отстраняват излишната кожна, мастна или мускулна тъкан. При долния клепач се коригират така наречените „торбички“. В тази област разрезът е на няколко милиметра под мигления ръб. Процедурата може да се извърши с помощта на Tempsure Surgical – една от най-иновативните технологии, осигуряваща по-бърз възстановителен период и естетически по-добър разрез.

Възстановане след блефаропластика

Поради богатото си кръвоснабдяване, клепачите са изключително благоприятна зона за оперативни интервенции и възстановителният период след блефаропластика е много кратък – между 7 и 10 дни. През първите следоперативни дни има по-изразен оток и хематоми. Не след дълго те изчезват и пациентът е в състояние да се върне към ежедневните си дейности и социални контакти. На 6-7 следоперативен ден се свалят конците, а след втората седмица е позволено да се нанася грим в зоната на очите и да се възобновят физически тренировки.

За задоволителни трайни резултати от блефаропластика е важна квалификацията и опита на избрания от вас хирург. Д-р Наталия Иванова e завършила медицина в Стара Загора, след което специализира очни болести и окулопластична хирургия. Сертифицирана е от редица квалификационни курсове в Англия, Испания, Холандия, Индия и България.